Un polițist din Sîngerei, împreună cu un coleg de-al său, ar fi „închis ochii” când au depistat un șofer drogat
Full Article 3 minutes read

Un polițist din Sîngerei, împreună cu un coleg de-al său, ar fi „închis ochii” când au depistat un șofer drogat

Un inspector din cadrul Inspectoratului de Poliție Sîngerei a fost condamnat la închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Totodată, acesta a primit o amendă în mărime de 4 000 unități convenționale, echivalentul a 200 mii lei.

Procuratura Anticorupție anunță că inspectorul a fost privat și de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani, fiind acuzat de complicitate la corupere pasivă.

Inspectorul vizat este acuzat că, în 2020, acționând în complicitate cu un ofițer de investigații, tot din cadrul Inspectoratului de poliție Sîngerei, au pretins și au primit ilegal de la denunțător suma de 6000 lei.

Cei doi s-au angajat să nu transmită materialele acumulate organului de urmărire penală, responsabil să investigheze acțiunile denunțătorului pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate produsă de droguri, precum și pentru a nu-i întocmi acestuia un proces-verbal contravențional pentru consumul de droguri fără prescripția medicului.

Inspectorul vizat nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate și în condițiile date, cauza penală în privința acestuia s-a examinat în procedură generală.

Totodată, instanța de judecată la pronunțarea deciziei a dispus aplicarea măsurii preventive sub formă de obligare de a nu părăsi țara până la rămânerea definitivă a sentinței de condamnare.

În partea ce se referă la cea de-a doua persoană implicată, cu statut de ofițer de investigații, deoarece acesta și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate, cauza penală în privința sa a fost disjunsă într-o procedură separată. Astfel a fost examinată pe baza probelor administrate la faza de urmărire penală.

Prin sentința Judecătoriei Bălți din 23 decembrie 2020, ofițerul de investigații a fost condamnat la închisoare pe un termen de 4 ani, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani. La fel, acesta a primit o amendă în mărime de 3000 unități convenționale, echivalentul a 150 mii lei. În același timp a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de 5 ani.

Totodată, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus confiscarea în beneficiul statului a sumei de 6000 lei, anexați la materialele cauzei, ca bunuri rezultate din infracțiune.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: