Pedeapsă dură pentru bărbatul beat și fără permis de conducere, care a mușcat de ureche un polițist. Câți ani va sta după gratii?
Full Article 2 minutes read

Pedeapsă dură pentru bărbatul beat și fără permis de conducere, care a mușcat de ureche un polițist. Câți ani va sta după gratii?

Tânărul care, după ce a fost prins beat la volan, a mușcat un polițist de ureche provocându-i leziuni grave va sta 12 ani și 4 luni la închisoare. Cazul a avut loc în iunie 2023, în raionul Anenii Noi, când tânărul a fost stopat de oamenii legii pentru verificarea actelor, însă acesta nu deținea permis de conducere. 

Procuratura Generală a menționat că procurorii de la Anenii Noi au obținut aplicarea unei pedepse aspre în cauza penală de învinuire a unui tânăr de 24 de ani de comiterea mai multor infracțiuni – conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate fără a deține permis de conducere, aplicarea violenței față de o persoană cu funcție de răspundere, vătămarea intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății.

Inculpatul a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Inculpatul, la data de 4 iunie 2023, aproximativ la ora 16:00, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, în momentul conducerii mijlocului de transport de model „Toyota Camry”, pe drumul public din s. Speia, r-nul Anenii Noi, fără a deține permis de conducere, a fost stopat pentru verificarea actelor, de către angajații din cadrul Inspectoratul de Poliție Anenii Noi. Acționând de comun acord cu al doilea inculpat în vârstă de 21 de ani, care se deplasa în automobil în calitate de pasager, cu scopul de a sista activitatea de serviciu a angajaților poliției, a devenit agresiv, adresându-se în privința funcționarilor cu cuvinte necenzurate, i-a îmbrâncit și amenințat cu violența, timp îndelungat au refuzat să prezinte actele, după care a pătruns în salonul automobilului de poliție și au distrus terminalul radio. Ulterior, când unul din polițiști a întreprins acțiuni pentru a imobiliza inculpatul, ultimul l-a mușcat pe polițist de pavilionul urechii stângi, fapt ce a condiționat șfâșierea pavilionului urechii, astfel cauzându-i polițistului, conform raportului de expertiză judiciară medico-legală vătămare corporală gravă”, au amintit procurorii.

Se menționează că al doilea inculpat, care a facilitat comiterea infracțiunii, a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare. „Acesta a fost anunțat în căutare din motivul eschivării sale de la răspunderea penală”, au precizat reprezentanții Procuraturii Generale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: