Un procuror din Edineț a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Pentru ce faptă a fost găsit vinovat?
Full Article 2 minutes read

Un procuror din Edineț a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Pentru ce faptă a fost găsit vinovat?

Procurorul Corneliu Gheras, din Edineț, a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Acesta a fost găsit vinovat pentru corupere pasivă. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 11 noiembrie, de Procuratura Anticorupție, condamnatul își va ispăși pedeapsa într-un penitenciar de timp închis. Mai mult, acesta va trebui să achite o amendă în mărime de 400 de mii de lei. 

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți, în data de 8 noiembrie. Totodată, oamenii legii au confiscat suma de 17 mii de euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate din infracțiune. Inculpatul a fost luat sub strajă direct din sala de judecată. Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că procurorul a fost achitat de prima instanță, Judecătoria Edineț.

Respectivul magistrat a fost eliberat din funcție în primăvara anului 2017, după ce procurorul general a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii, iar dosarul penal intentat pe numele său a fost transmis în judecată.

Mai exact, procurorul a fost acuzat că a pretins și primit 20 de mii de lei de la o persoană urmărită penal pentru furtul unui telefon mobil. În schimbul banilor, magistratul a promis că îi va închide dosarul penal. Suma a fost primită în trei tranşe: prima dată 10 mii de lei, iar ulterior, câte 5 mii. Procurorul a fost reţinut imediat după primirea ultimei tranşe. Banii au fost ridicați în urma perchezițiilor din automobilul său.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: