Un tânăr din Edineț a suferit arsuri, după ce a încercat să aprindă focul cu motorină
Full Article 2 minutes read

Un tânăr din Edineț a suferit arsuri, după ce a încercat să aprindă focul cu motorină

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a primit arsuri, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu motorină. Cazul a avut loc în seara zilei de 30 martie într-o locuință de pe strada Miron Costin nr. 46 din orașul Edineț.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:56. Potrivit informațiilor înregistrate, băiatul a suferit combustii în timp ce încerca să aprindă focul în sobă utilizând substanța ușor inflamabilă.

Astfel, lichidul s-a inflamat și i-a provocat tânărului arsuri în regiunea feței. Imediat, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală.

Ajunși, aceștia au acordat îngrijirile de rigoare, ulterior i-au prescris băiatului un tratament la domiciliu. Incendiu în locuință nu s-a produs. Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării normelor de utilizare a sobelor alimentate cu combustibil solid, lemne și cărbune.

„Salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi motorină, benzină, gaz lampant, dar și alte substanțe periculoase. Mai mult, pentru evitarea situațiilor excepționale, oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe. În caz de situații de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112”, îndeamnă IGSU.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: