Un tânăr din Glodeni, reţinut de CNA, după ce ar fi crezut că poate influența vameșii moldoveni
Full Article 2 minutes read

Un tânăr din Glodeni, reţinut de CNA, după ce ar fi crezut că poate influența vameșii moldoveni

Un bărbat din Glodeni a fost reţinut şi este cercetat pentru trafic de influenţă, în cadrul a două cauze penale. Acesta este suspectat că ar fi promis, în două cazuri, că ar avea influenţă asupra unor angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi ai Serviciului Vamal şi că i-ar putea determina să introducă informaţii false în registrele privind evidenţa automobilelor intrate şi ieşite din ţară.

Potrivit denunţătorilor, bănuitul le-ar fi promis că ar putea convinge responsabilii din cadrul celor două autorităţi să introducă în registrele de evidenţă a ieşirilor şi intrărilor mijloacelor de transport informaţii eronate cu privire la două automobile. Contra 520 de euro pentru fiecare caz, suspectul le-ar fi promis că informaţia despre maşinile, cu numere de înmatriculare lituaniene, introduse în Republica Moldova în anul 2018, va fi ştearsă din registru sau se va menţiona că automobilele au părăsit teritoriul ţării. Asta deoarece, potrivit legii, maşinile cu numere de înmatriculare străine au dreptul să se afle pe teritoriul Republicii Moldova nu mai mult de 180 de zile.

În dimineaţa de 3 martie, în parcarea unui centru comercial din Bălţi, ofiţerii DGT Nord l-au reţinut pe bănuit şi l-au plasat în izolator pentru 72 de ore. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 5 ani de puşcărie sau amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: