Terenul agricol de pe teritoriul Penitenciarul nr. 7 din Ruska va fi împădurit
Full Article 2 minutes read

Terenul agricol de pe teritoriul Penitenciarul nr. 7 din Ruska va fi împădurit

Un teren agricol de 24 ha de la marginea comunei Lăpușna, raionul Hîncești, va fi împădurit. Guvernul a decis, pe 25 ianuarie, să transfere terenul din folosința Penitenciarului nr. 7 din satul Rusca către Agenția Moldsilva.

Potrivit Cabinetului de Miniștri, terenul aparținea Agenției Proprietății de Stat. Guvernul a decis să o cedeze Ministerului Mediului ca parte a unui program de creștere a suprafeței forestiere. În decizia cabinetului s-a menționat că terenul se afla în folosința Penitenciarului nr. 7.

„Cu toate acestea, potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, Penitenciarul nr. 7 nu are capacitatea de a cultiva și de a utiliza terenul în scopul pentru care a fost destinat”, a explicat guvernul decizia de a folosi terenul pentru plantarea de păduri.

Trebuie amintit că Cabinetul de Miniștri a publicat anterior un proiect al Programului național de împădurire și extindere a suprafeței pădurilor în Moldova pentru următorii 10 ani. Autoritățile intenționează să planteze 110 mii ha de păduri noi (conform datelor din 2021, există 371 mii ha de păduri – NM) și să restaureze alte 45 mii ha. Astfel, până în 2030, suprafața împădurită a țării ar trebui să crească de la 11% la 15%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: