Unul dintre jurnaliștii redacției NewsMaker – în finala concursului pentru Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediţia 2023
Full Article 2 minutes read

Unul dintre jurnaliștii redacției NewsMaker – în finala concursului pentru Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediţia 2023

Jurnalista NewsMaker Stela Untilă a acces în finala concursului pentru Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediţia 2023. Consiliul de Presă a anunțat pe 14 noiembrie finaliștii: două dintre cele șase instituții mass-media nominalizate și trei din cei șase jurnaliști nominalizați. Câștigătorul va fi anunțat la Forumul Mass-Media 2023 care va avea loc pe 4 și 5 decembrie la Chișinău.

Redacțiile care au acces în finală sunt:
– postul de radio Europa Liberă Moldova
– portalul de știri Nokta.md (Comrat)

De asemenea, în finala concursului au ajuns jurnaliștii:
– Victor Moșneag (Ziarul de Gardă)
– Valeria Vițu (Radio France Internationale România)
– Stela Untilă (Newsmaker.md)

Potrivit Regulamentului concursului, la totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaților, 75% îl constituie votul comun al experților și membrilor Consiliului de Presă, iar 25% – votul publicului.

În cadrul unei ședințe speciale închise, Consiliul de Presă va decide cine dintre finaliști va primi Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică 2023. În calitate de organizator al concursului, Consiliul de Presă își rezervă dreptul de a nu desemna un câștigător dacă va considera că în anul curent nu există candidați demni de acest premiu.

Câștigătorul concursului va fi anunțat la Forumul Mass-Media 2023 care va avea loc pe 4 și 5 decembrie la Chișinău.

Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015 şi este acordat anual în scopul promovării principiilor etice şi deontologice şi în semn de recunoaștere a meritelor instituțiilor mass-media și jurnaliștilor în acest domeniu. Premiul este oferit cu sprijinul Fundației Soros Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: