Vadim Filipov a revenit la CEC. 78 de deputați au susținut numirea
Full Article 1 minutes read

Vadim Filipov a revenit la CEC. 78 de deputați au susținut numirea

Parlamentul a numit un nou membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). 78 de deputați au votat ca Vadim Filipov să revină la CEC. Filipov a mai ocupat funcția de membru al Comisiei în perioada 2017-2021. 

Pe 30 noiembrie, Vadim Filipov a fost numit de Parlament în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 78 de deputați.

Reprezentanții Parlamentului susțin că Filipov este licențiat în drept și are o diplomă de master în același domeniu. Anterior, în perioada 2017-2021, a mai ocupat funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale.

CEC a rămas fără un membru după ce Lilian Enciu a depus cerere de demisie. El a fost numit în această funcție de Parlament la propunerea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Potrivit legislației, Comisia Electorală Centrală este un organ colegial, format din nouă membri. Un membru este desemnat de către preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi 8 membri – de către Parlament. Membrii CEC sunt inamovibili şi nu pot fi membri ai partidelor şi ai altor organizaţii social-politice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: