Victorie pentru Donald Trump. Președintele SUA, achitat de Senat în procedura de destituire
Full Article 1 minutes read

Victorie pentru Donald Trump. Președintele SUA, achitat de Senat în procedura de destituire

Procedura de destituire a președintelui american Donald Trump a luat sfârșit. Procesul de impeachment s-a încheiat cu achitarea șefului Casei Albe în cazul ambelor acuzații care fuseseră formulate împotriva sa de Camera Reprezentanților, unde domină democrații, informează CNN, joi, 6 februarie. 

Senatul SUA a pus capăt demersului inițiat de democrații conduși de Nancy Pelosi, după scandalul convorbirii telefonice cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky. Trump fusese acuzat că a condiționat un ajutor militar pentru Ucraina, cerând în schimb anchetarea fiului rivalului său democrat, Joe Biden, membru într-un consiliu de administrație al unei mari companii energetice ucrainene.

Președintele american a catalogat întregul demers democrat ca fiind „o vânătoare de vrăjitoare”, făcând aluzie la investigația privind alegerile prezidențiale din 2016, în care a fost acuzat de colaborare cu rușii pentru a submina campania rivalei Hillary Clinton, soția fostului președinte Bill Clinton.

În vârstă de 73 de ani, Trump a trecut peste cel de-al treilea proces de destituire a unui preşedinte din istoria Statelor Unite.

Liderul american este în cursa pentru a obține cel de-al doilea mandat de președinte.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: