VIDEO Acțiuni anti-război în Rusia. Zeci de activiști au fost reținuți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Acțiuni anti-război în Rusia. Zeci de activiști au fost reținuți

În mai multe orașe din Rusia s-au desfășurat acțiuni împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina. În majoritatea cazurilor, activiștii ies de unii singuri în public cu pancarte cu desene sau mesaje anti-război. Aceștia sunt însă repede reținuți de poliție.

Locuitorii orașelor mari ies câte unul în piețe cu mesaje anti-război. Aceștia sunt reținuți. Demonstrații de acest fel au avut loc în Irkutsk, Novosibirsk, Kemerevo, Habarovsk, Hantî-Mansiisk, Sankt Petersburg, Perm, Ekaterinburg.

„Ar trebui să le fie rușine să confiște o astfel de pancartă („Copiii trebuie să trăiască în pace”). Nu mă veți reține pentru așa ceva? Sunteți de acord? Copiii trebuie să trăiască în pace, nu-i așa?”, le-a spus polițiștilor un tânăr care a ieșit la protest în orașul Habarovsk.

Iar la Sankt Petersburg, o activistă a scris pe steagul Ucrainei mesajul „Împotriva războiului” și s-a legat cu lanțuri de un gard.

Mă adresez către cei care mă vor reține pe mine și pe alți tineri astăzi. Către Garda Rusă, angajații cetrului „Ă” («Э») și către polițiștii de rând. Cu toții vom fi nevoiți să trăim cu consecințele acțiunilor noastre. Dacă vă este greu să vă imaginați că războiul distruge viețile străinilor, celor care locuiesc departe de voi, imaginați-vă ce s-ar putea întîmpla cu viața voastră. Invalizii, veteranii voștri trăiesc bine? Nicio medalie nu va compensa daunele”, a scris aceasta pe rețelele de socializare, înainte de a participa la acțiune.

Unele persoane susțin că au fost reținute fără motiv.

Două femei au povestit că au fost oprite de poliție, iar după ce forțele de ordine au observat o insignă cu imaginea politicianului ucis Boris Nemțov, au decis să o rețină pe proprietară.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: