(VIDEO) Ambasadorul SUA la Chișinău: Vom continua să sprijinim Găgăuzia, indiferent de rezultatul alegerilor
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Ambasadorul SUA la Chișinău: Vom continua să sprijinim Găgăuzia, indiferent de rezultatul alegerilor

Statele Unite ale Americii (SUA) vor continua să susțină Găgăuzia și poporul găgăuz, indiferent de rezultatul alegerilor pentru funcția de bașcan, planificate pentru 14 mai. Declarația a fost făcute de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, într-un interviu pentru NM.

„Este clar, cel puțin pentru comunitatea internațională, că trebuie să continuăm să lucrăm și să comunicăm cu locuitorii Găgăuziei, din moment ce există multă dezinformare, multă informație inexacte. Și trebuie să facem eforturi pentru a sprijini în continuare locuitorii Găgăuziei, la fel ca și pe toți ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova. (…) Vom continua să interacționăm cu găgăuzii, indiferent de rezultatele alegerilor”, a declarat șeful diplomației americane, Kent D. Logsdon.

Diplomatul american susține că își dorește ca noul bașcan al Găgăuziei și Guvernul de la Chișinău să reușească să pună bazele unei cooperări mai strânse.

„Aceasta este direcția corectă în care ar trebui să meargă Moldova, percepându-și populația ca un întreg. Acest lucru este important și în contextul integrării europene și, desigur, statutul de țară candidată ajută în acest sens. (…) Dar, în general, mai multă comunicare este întotdeauna mai bună. Cred că atât bașcanul nou ales, cât și actualul guvern, vor trebui să coopereze”, a mai declarat Logsdon.

Amintim că pe 30 aprilie, în Găgăuzia, s-a desfășurat primul tur al alegerilor bașcanului. După prelucrarea proceselor verbale, Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a anunțat că candidatul susținut de PSRM, Grigorii Uzun, este pe primul loc, cu 14 849 voturi, iar Evghenia Guțul, susținută de Partidul „ȘOR” – pe locul doi, cu 14 836 voturi. La scrutin au participat 57 019 persoane, prezența la vot fiind de 57,8%.

Turul II al alegerilor va avea loc duminică, 14 mai. Pentru funcția de bașcan vor lupta Grigorii Uzun și Evghenia Guțul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: