VIDEO Câinele ucrainean Patron a câștigat premiul Palm Dog Umanitar la Festivalul de Film de la Cannes
Full Article 1 minutes read

VIDEO Câinele ucrainean Patron a câștigat premiul Palm Dog Umanitar la Festivalul de Film de la Cannes

Câinele Patron, care îi ajută pe salvatorii ucraineni la curățarea teritoriilor de mine și la căutarea oamenilor, a primit premiul Palm Dog Umanitar la Festivalul de Film de la Cannes. Anunțul a fost făcut pe contul de Instagram al câinelui.

Ministerul pentru Situații de Urgență al Ucrainei a precizat că Patron, „din păcate, a aflat despre premiul său de la distanță”, scrie Novaya Gazeta.

„Totuși, după victorie – cine știe! este micul nostru erou și va vizita capitala mondială a filmului pentru a organiza o sesiune de autografe pentru fanii săi”, a spus serviciul de presă într-un comunicat.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acordat câinelui medalia „Pentru serviciu dedicat”. Proprietarul câinelui, Mihail Iliev, a primit și premiul de gradul al treilea „Pentru curaj”.

Cu o săptămână mai devreme, pisica Stepan din Harkov, cunoscută de mulți din videoclipul despre „petrecerile triste”, a devenit câștigătoarea World Influencers and Bloggers Awards 2022 la Cannes.

La ceremonia de premiere de la hotelul Martinez, animalul a apărut într-un papion de culoarea drapelului ucrainean. Pisica a fost însoțită de celebrul blogger TikTok Khaby Lame.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: