(VIDEO) Dezamăgire la Orhei. Smiley a anunțat cu o zi înainte de concert că nu va veni la hramul orașului
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Dezamăgire la Orhei. Smiley a anunțat cu o zi înainte de concert că nu va veni la hramul orașului

Interpretul român Smiley a anunțat că anulează toate concertele pentru următoarele șapte zile. Potrivit unei postări pe rețelele de socializare, cântărețul a făcut laringită acută și are nevoie de un tratament îndelungat. În același timp, Primăria Orhei anunță că acesta va evolua mâine la hramul orașului.

„Laringită acută. Pe scurt: repaos vocal total, tratamente de tot felul, aerosoli timp de 7 zile cel puțin. Fără concerte, fără ședințe la studio, fără înregistrări. Îmi cer scuze față de cei cu care trebuia să mă întâlnesc sau în fața cărora trebuia să cânt. Vorba cântecului: “Ne vedem noi!” doar când… ne vom putea și auzi! Aveți grijă de voi”, a scris interpretul pe Facebook.

Despre faptul că Smiley, dar și alți cântăreți vor evolua la hram a anunțat Primăria orașului Orhei. Potrivit promoului, evenimentul va începe la ora 10:00.

„Iar seara, începând cu ora 17:00, dăm startul unui concert efervescent, cu invitați pe măsură. Trupa „Lume”, Bakota and Band, formația „Tharsis” și Molodvlaska vor încânta publicul cu cele mai frumoase melodii. Invitatul special al serii va fi interpretul din România – Smiley. Sărbătoarea va culmina cu un spectaculos foc de artificii”, informează Primăria Orhei.

Amintim că la moment primarul orașului Orhei este Pavel Verejanu. Edilul în iunie 2015 a devenit parte a echipei primarului de Orhei, Ilan Șor. Ulterior, a exercitat funcția de consilier municipal și președinte al fracțiunii „Pentru Orhei” din Consiliul Municipal Orhei. În decembrie 2017, a fost numit președinte al Asociației Obștești „Pentru Orhei”.

***

Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani de închisoare, încă în 2017, în prima instanță, pentru rolul jucat în „furtul miliardului” din sistemul bancar, dar procesul în apel trenează. Sentința a fost atacată în instanța de apel. În februarie 2018, dosarul de condamnare a fost transferat la Curtea de Apel Cahul. De atunci au fost convocate zeci de ședințe de judecată, majoritatea dintre ele fiind amânate pe diverse motive.

Pe  20 august, Curtea Supremă de Justiție a emis o încheiere irevocabilă, prin care dosarul lui Ilan Șor a fost strămutat la Curtea de Apel Chișinău, de la Curtea de Apel Cahul. Totodată, a fost menținută masura preventivă – arestul în privința lui Ilan Șor și anunțarea în căutare. Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a declarat că decizia i se pare „extrem de dubioasă”.

Liderul Partidului „ȘOR” a fost anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019, după ce la 25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

Deși nu a recunoscut oficial, Ilan Șor ar fi părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. Potrivit anumitor surse, acesta s-ar afla în Israel. El s-a arătat gata să se întoarcă în țară, dacă mandatul de arest pe numele său va fi anulat. În urma alegerilor din 11 iulie 2021, Șor a obținut un nou mandat de parlamentar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: