VIDEO „Dragii mei, eu cred că putem mai mult”. Grosu și Recean îndeamnă moldovenii să iasă la vot cu câteva ore înainte de închiderea secțiilor
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Dragii mei, eu cred că putem mai mult”. Grosu și Recean îndeamnă moldovenii să iasă la vot cu câteva ore înainte de închiderea secțiilor

Cu câteva ore înainte de închiderea secțiilor de votare, președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean îndeamnă moldovenii, care încă nu au făcut-o, să voteze. Un videoclip cu îndemnul celor doi oficiali a fost publicat pe rețelele de socializare ale Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS).

Președitele Parlamentului Igor Grosu, care este și liderul PAS, a declarat că până acum au votat peste 1 milion de oameni, ceea ce este o cifră „impresionantă”, însă se poate mai bine. În acest context, politicianul i-a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova care încă n-au votat, să o facă.

Ca și mulți dintre dvs, peste un milion de cetățeni, astăzi am fost și am votat. Este o cifră impresionantă. Dar dragii mei, eu cred că putem mai mult și mai avem câteva ore. Îndemnul meu și al colegilor noștri și al celor cu care am vorbit la telefon chiar acum, seara, este să ieșim la vot în cele trei ore care au mai rămas. (…) În timpul care a mai rămas, haideți să batem toate recordurile. Apropo, mergem bine în comparație cu alte alegeri locale. Asta înseamnă că oamenii noștri se uită atent și tratează cu maximă responsabilitate alegerile locale. E de datoria noastră. Ne votăm primarii, ne votăm consilierii. Cum o să ne așternem, așa o să fim conduși următorii 4 ani”, a menționat șeful legislativului.

La rândul său, premierul Dorin Recean, care nu este membru PAS, i-a rugat pe cetățeni să iasă la vot și să opteze pentru primari și consilieri europeni.

Eu și cu soția întotdeauna am votat. Astăzi am fost și am votat la Codru. Și am votat și pentru primarul municipiului, și pentru primarul orașului Codru. Am votat și pentru consilierii municpiului și pentru consilierii orășelului Codru. Vă îndemn pe toți. Mai avem 3 ore. În următoarele 3 ore vă rog foarte mult să mergem cu toții la vot. Eu mi-am îndemnat toate rudele, din toate colțurile țării, pe toate cunoștințele, să mă asigur că au fost la vot. Mergem la vot cu toții împreună ca să avem primari europeni, consilieri europeni. Și vreau să atrag atenția. Nu va exista turul 2 pentru consilieri. De asta este important să mergem, astăzi, în următoarele 3 ore cu toții, să-i îndemnăm și pe ceilalți, ca să votăm primari europeni și consilieri europeni”, a spus șeful Guvernului.

***

Precizăm că, astăzi, 5 noiembrie 2023, în Republica Moldova se desfășoară alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender. În cadrul acestui scrutin vor fi aleși pentru un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale, respectiv 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești).

Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se închid la ora 21:00. Află tot ce trebuie să știi despre actualul scrutin electoral – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: