VIDEO Ex-deputatul comunist Alexandru Petcov este candidatul Partidului „Nostru” la primăria Bălți. Usatîi: „A trăit toată viața în 3-4 cămăși”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Ex-deputatul comunist Alexandru Petcov este candidatul Partidului „Nostru” la primăria Bălți. Usatîi: „A trăit toată viața în 3-4 cămăși”

Candidatul Partidului „Nostru” (PN) la funcția de primar al muncipiului Bălți este ex-deputatul comunist Alexandru Petcov. Liderul PN Renato Usatîi l-a prezentat pe pretendentul formațiunii la șefia Bălțiului, pe 1 octombrie, în cadrul unei întâlniri cu localnicii în parcul din oraș.

În cadrul întrevederii, Usatîi, ex-primar de Bălți, a fost întrebat de ce nu candidează el însuși la alegerile pentru funcția de primar al Bălți.

Sunt absolut sincer cu voi. Astăzi, trebuie să facem schimbări nu doar în Bălți, ci în toată țara. (…) Devenind astăzi primar de Bălți, nu voi putea continua să mă ocup de schemele de gaz. În această toamnă am pregătit cel mai mare protest din țară. Am intentat un proces, am pregătit toate documentele pentru ca tariful la gaze să fie redus retroactiv din februarie. Ne așteptăm la proteste mari la Chișinău, dar și în toată țara”, a declarat el.

Vorbind despre candidatul PN la funcția de primar al Bălțiului, Usatîi a spus că a vrut să desemneze o persoană care, în primul rând, să le fie pe plac tuturor locuitorilor orașului, pentru că acest lucru „îi va permite să lupte împotriva sectelor roz și galbene din toată țara”.

Usatîi a declarat că Alexandru Petcov este un om care „nu s-a vândut nici lui Filat, nici lui Plahotniuc, care a activat în calitate de consilier prezidențial în timpul lui Voronin, când încă mai era ordine, care a lucrat în calitate de deputat și care a trăit toată viața în 3-4 cămăși”.

La rândul său, Alexandru Petcov a spus că niciodată nu i-a fost rușine să „critice” autoritățile.

Noi pledăm pentru ca Moldova să aibă două capitale – Chișinău și Bălți. Bălți va fi centrul de modernizare a Moldovei. (…) Eu, Alexandru Petcov, născut într-un sat din sudul Moldovei, fost deputat, promit să mă mut astăzi la Bălți, pentru a face împreună cu dumneavoastră un salt în viitor, când Bălțiul va deveni orașul viitorului. Sunt dispus să mă aflu în prima linei și chiar să fiu bătut, să spunem așa. Nu pentru că îi place cuiva. Ci pentru ca să readucem o viață decentă la Bălți”, a menționat acesta.

Alexandru Petcov are 51 de ani. În perioada anilor 2010 – 2014 a fost deputat din partea Partidului Comunist din Republica Moldova (PCRM) ȘI vicepreședinte al Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. În 2014, a fost consilier al președintelui de atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin. La data de 22 noiembrie 2014, a fost exclus din PCRM pentru „încălcarea statutului partidului”. A participat la alegerile parlamentare din 2014 din partea Partidului „Patria”, a cărui listă electorală a fost condusă de Renato Usatîi.

***

Precizăm că Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: