VIDEO Fabrică de producere a țigărilor, descoperită la Comrat: doi bărbați au fost reținuți și 800 mii de țigări – ridicate
Full Article 2 minutes read

VIDEO Fabrică de producere a țigărilor, descoperită la Comrat: doi bărbați au fost reținuți și 800 mii de țigări – ridicate

Un grup infracțional specializat în fabricarea clandestină a țigărilor a fost destructurat. Oamenii legii declară că peste 800.000 țigări și pachete pentru ambalarea a 13 milioane țigări au fost ridicate urmare a unor percheziții. 

Procurorii din cadrul Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, au ridicat peste 800.000 țigări și pachete pentru ambalarea a 13 milioane țigări la Comrat și au reținut doi membri ai grupului infracțional.

Perchezițiile au avut loc la Chișinău și în sudul țării – la fabrica clandestină de producere a țigărilor și la domiciliile celor doi reținuți.

În fabrică au fost depistate șase linii de producere a țigărilor care asigurau întreg procesul de producere (fărâmițarea, fermentarea tutunului, producere, ambalare și aplicare a timbrului de acciz falsificat).

 

Pe lângă cele peste 800.000 țigări marcate cu timbre de acciz cu semne vădite de falsificare, au fost ridicate și 44.000 timbre de acciz cu semne vădite de falsificare, pachete noi (material tipografic) pentru ambalarea a 13 milioane țigări, circa 8 tone de tutun brut pentru producere, între 2-3 tone de tutun fermentat pregătit pentru producere în vrac, matrice pentru producerea țigărilor și altor consumabile (clei, aditivi, ambalaje, cutii și pachete de țigări etc).

Potrivit datelor din dosarul penal, țigările urmau să fie transportate spre Ucraina, prin contrabandă.

Ulterior perchezițiilor, responsabilul implicat în gestionarea procesului de producere și unul din organizatorii schemei ilicite au fost reținuți. La solicitarea procurorilor PCCOCS, cei doi cu vârste de 40 și 49 de ani au fost plasați în arest preventiv pentru un termen de 30 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: