VIDEO „Afacerea” cu țigări în care erau implicați 5 vameși și un polițist de frontieră. Percheziții în 28 de locații
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Afacerea” cu țigări în care erau implicați 5 vameși și un polițist de frontieră. Percheziții în 28 de locații

Pe 4 iulie oamenii legii au descins cu percheziții în 28 de locații din Republica Moldova, într-un dosar penal pornit pe fapta contrabandă cu țigări. Potrivit Serviciului Vamal sunt vizate 13 persoane, printre aceștia – 5 funcționari vamali, un polițist de frontieră și un fost vameș. 

Reprezentanții Serviciului Vamal au declarat că urmărirea penală a fost pornită urmare a schimbului de informații cu autoritățile române, care pe 13 martie 2021 și 24 aprilie 2021 au efectuat percheziții în interiorul unor hale de pe teritoriul României. În cadrul verificărilor, au fost găsite și ridicate 1 760 baxuri (879 795 de pachete) cu țigări de contrabandă din Republica Moldova, în valoare de peste 2.000.000 de euro.

În cadrul investigațiilor din Republica Moldova, oamenii legii au examinat acțiunile și inacțiunile vameșilor implicați în perfectarea mijloacelor de transport, presupus antrenate în transportul ilicit de țigarete peste frontieră prin postul vamal Sculeni, în perioada septembrie 2020  – 24 aprilie 2021 (inclusiv), precum și stabilirea factorilor ce au influențat deciziile acestora.

În urma măsurilor speciale de investigații efectuate a fost depistat un grup criminal organizat, cu roluri și ierarhii prestabilite, având scopul pregătirii și trecerii ulterioare a țigaretelor de diferite mărci peste frontieră”, au menționat reprezentanții Serviciului Vamal.

Grupul era constituit din 13 persoane, dintre care 6 persoane fizice, 5 funcționari vamali, un polițist de frontieră și un fost vameș.

Acțiunile procesual-penale continuă, iar persoanele bănuite sunt cercetate în libertate, cu garantarea prezumției nevinovăției, potrivit legii. Urmare a avansării investigațiilor pe dosar, autoritatea de investigație va face publice informații de impact social major, cu asigurarea drepturilor părților. Conducerea Serviciului Vamal condamnă cu vehemență și nu tolerează acțiunile de corupție în cadrul instituției”, a conchis instituția vamală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: