VIDEO Fabricau dispozitive de clonare a cartelelor bancare pentru bancomatele din Europa. Percheziții și rețineri la Chișinău
Full Article 2 minutes read

VIDEO Fabricau dispozitive de clonare a cartelelor bancare pentru bancomatele din Europa. Percheziții și rețineri la Chișinău

Polițiștii moldoveni au anunțat pe 4 octombrie că a fost destructurat un atelier de fabricare ilegală a dispozitivelor de clonare a cartelelor bancare, pentru bancomatele din Europa. Atelierul își avea locația la Chișinău. Au fost efectuate peste 10 percheziții, în rezultat – 2 bărbați au fost reținuți și ridicate camere video, calculatoare, peste 450.000 lei deținuți inclusiv în euro, lire sterline și shekeli israelieni. 

Poliția Republicii Moldova a anunțat că ofițerii Inspectoratului național de investigații, de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au reținut doi bărbați învinuiți de fabricarea și asamblarea dispozitivelor de clonare a cartelelor bancare într-un atelier din Chișinău.

Acestea erau destinate instalării ilegale la bancomatele din statele europene, ca parte componentă a dispozitivului de bază de introducere a cartelei bancare”, au comunicat polițiștii.

Se menționează că pentru asigurarea reținerii celor doi bărbați, oamenii legii le-au monitorizat întrevederile și comunicarea. Au urmat peste 10 percheziții în Chișinău, inclusiv în atelierul ilegal, domiciliile și automobilele acestora.

Acolo, oamenii legii au ridicat și circa 100 de cartele – atât reale, de la diferite bănci din străinătate, cât și cartele albe cu bandă magnetică, pregătite pentru a fi falsificate. Totodată, din atelier au fost ridicate și camere video ascunse ce ar fi urmat să fie montate camuflat în dispozitivele de iluminare a bancomatului sau alte părți ale acestuia. Suplimentar, de la cei doi au fost ridicate calculatoare și peste 450.000 lei deținuți inclusiv în euro, lire sterline și shekeli israelieni”, au declarat polițiștii.

Cei doi sunt bărbați din Moldova și au vârste de peste 40 de ani, iar anterior ambii au fost pedepsiți penal pentru infracțiuni similare – unul prin aplicarea amenzii de 25.000 lei, iar altul a fost amnistiat.

Procurorii PCCOCS le-au prezentat ambilor învinuirea pentru pregătirea fabricării/punerii în circulație a cartelelor bancare false și comercializarea dispozitivelor de falsificare a acestora. Totodată se menționează că procurorii urmează să depună demersuri pentru arestarea preventivă a acestora.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: