FOTO/VIDEO Ascundeau droguri în curtea unei școli din Chișinău: doi bărbați reținuți, printre care un taximetrist
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Ascundeau droguri în curtea unei școli din Chișinău: doi bărbați reținuți, printre care un taximetrist

Un taximetrist în vârstă de 25 de ani a fost reținut în curtea unei școli din Chișinău, cu droguri în valoarea de peste 300.000 lei. Bărbatul ridica drogurile dintr-un ascunziș, după care le diviza curierilor pentru satisfacerea comenzilor unor clienți. A fost reținut și un bărbat în vârstă de 50 de ani, cu rol de curier, care preluase o doză de droguri din același ascunziș. Cu precizări în acest sens au venit pe 20 octombrie reprezentanții Poliției Republicii Moldova. 

Ofițerii Direcției Antidrog și cei de urmărire penală a Inspectoratului național de investigații, de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au anunțat cercetarea penală a unui taximetrist.

Taximetristul este originar din Edineț și a fost reținut în curtea unei școli din sectorul Ciocana al capitalei. Poliția Republicii Moldova susține că au fost ridicate droguri de peste 300.000 de lei.

Aceasta este valoarea pe piața neagră a celor peste 0,5 kilograme de droguri de tip PVP (cristale albe sau roz, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului) pe care bărbatul cu vârsta de 25 de ani le ridica din ascunziș, în timpul reținerii. Bărbatul le ridica în cantități mari după care le diviza curierilor pentru satisfacerea comenzilor clienților din magazinul cu activitate pe internet, în rețeaua Telegram”, se arată într-o declarație a polițiștilor.

În context se menționează că a fost reținut și un bărbat cu vârsta de 50 de ani, cu rol de curier, care preluase o doză de 50 de grame din ascunzișul în care anterior le plasase taximetristul și pe care le păstra într-un pachet de țigări.

Acesta, la rândul său, urma să le distribuie drogurile clienților care au făcut comanda pe magazinul cu activitate pe internet, în rețeaua Telegram”, susțin polițiștii.

Poliția a adăugat că a fost percheziționat atât taximetristul cât și automobilul acestuia, fiind ridicate drogurile.

Mașina a fost și ea ridicată, în scopul aplicării sechestrului și ulterioarei confiscări în folosul statului. După reținere, la solicitarea procurorilor din cadrul PCCOCS, judecătorul de instrucție a dispus aplicarea arestului”, au declarat polițiștii.

FOTO/VIDEO Ascundeau droguri în curtea unei școli din Chișinău: doi bărbați reținuți, printre care un taximetrist

politia.md

FOTO/VIDEO Ascundeau droguri în curtea unei școli din Chișinău: doi bărbați reținuți, printre care un taximetrist

politia.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: