VIDEO Gheorghe Gonța va modera o emisiune a lui Renato Usatîi: Pot presta servicii și pentru Sandu sau Plahotniuc
Full Article 4 minutes read

VIDEO Gheorghe Gonța va modera o emisiune a lui Renato Usatîi: Pot presta servicii și pentru Sandu sau Plahotniuc

Prezentatorul TV Gheorghe Gonța va modera în fiecare duminică o emisiune a liderului Partidului Nostru Renato Usatîi. Cel din urmă va „povesti lumii ce s-a întâmplat în țară în ultima săptămână”. Gonța a menționat că are un contract oficial întocmit, în acest sens. Totodată, el a ținut să precizeze că astfel de servicii poate presta inclusiv președintei Maia Sandu. 

De azi încolo, în fiecare duminică, deși eu sper că nu chiar în fiecare duminică, de la ora 6 seara voi modera emisiunea domnului Renato Usatîi. Emisiune pe care domnia sa a decis să o numească „Puterea e în adevăr”. (…) El vrea săptămânal să povestească lumii ce s-a întâmplat în țară în ultima săptămână. Și pentru ca emisiunea lui să nu fie prea lejeră a decis că are nevoie de un interlocutor. Dumnealui a vorbit cu mai mulți jurnaliști din Moldova, unul dintre ei care a acceptat sunt eu și ne apucăm de lucru”, a menționat Gonța, la prima emisiune a liderului Partidului Nostru.

Vă mulțumesc pentru că ați acceptat. (…) Având un moderator ca dumneavoastră, eu sunt sigur că o să fie mult mai interesant”, a intervenit Usatîi.

La rândul său, Gonța a precizat că întrebările din emisiune îi aparțin și că „astfel de servicii” poate presta inclusiv șefei statului.

Apropo, doamnelor și domnilor, eu vreau să fie foarte clar pentru domniile voastre: chiar dacă această emisiune este a domnului Renato Usatîi, chiar dacă este contract oficial întocmit între Usatîi-Gonța cu înștiințarea conducerii canalului N4, acolo unde am onoarea să muncesc din 2008, întrebările sunt ale mele. Temele, subiectele, îmi aparțin mie în exclusivitate. Eu nu-l consult pe domnul Usatîi, eu nu-l previn, nu-l întreb, eu întreb absolut ceea ce vreau. (…) Eu astfel de emisiuni sau astfel de servicii pot presta dacă vrea de exemplu nu știu doamna Maia Sandu, cu mare dragoste, sau domnul Vladimir Plahotniuc, fost lider al țării precum este astăzi lidera doamna Maia Sandu. Examinăm, vorbim cu N4, vedem contractul și dacă e ok ne apucăm de lucru”, a conchis prezentatorul TV.

Prezentatorul TV Gheorghe Gonța activează în prezent la postul Național 4 și moderează emisiunea „Puterea a Patra”.

În noiembrie 2016, Gonța anunța că părăsește postul Național 4 pe motiv că „cineva ar încerca să-i afecteze imaginea”, scrie diez. Potrivit sursei, plecarea jurnalistului de la televiziune ar avea legătură cu o neînțelegere în privința liderului Partidului Nostru Renato Usatîi: „La  sfârșitul lunii octombrie, la postul N4 urma să apară o emisiune cu Renato Usatîi, prin Skype, însă, pe ultima sută de metri, aceasta a fost anulată. Politicianul a acuzat că decizia ar fi fost luată de proprietarii postului de televiziune sub presiunea lui Vlad Plahotniuc, în timp ce unul dintre co-proprietari a menționat că motivul ne difuzării a fost de ordin tehnic”.

Ulterior, Gheorghe Gonța a fost acuzat că ar fi transmis un „sms”, conținutul căruia a fost intens distribuit pe Facebook, în care moderatorul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, Gheorghe Gonța, ar fi cerut de la liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, 18 mii de euro. În schimbul acestei sume, jurnalistul i-ar fi promis edilului de Bălți apariții ”așa cum trebuie” în emisiunea lui.

Jurnalistul Gheorghe Gonța a infirmat veridicitatea acestui mesaj, mai mult acesta a scris și o postare pe contul său de Facebook: „Se pare c-a început campania: noi o să-ți arătăm ție ce înseamnă probleme… haideți să le numim tehnice. Cred c-ar trebui să pregătesc un interviu cu Grigori Karamalak. Ăsta are ce spune! Și minciuna e vorbă, dar vremea descoperă adevărul! Să vă văd mândri!”.

În septembrie 2018, Gonța a revenit la postul Național 4.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: