VIDEO „Îl alegem ca pe un prost”. Primarul unui sat din Anenii Noi, supărat foc pe localnicii care nu respectă măsurile de restricție
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Îl alegem ca pe un prost”. Primarul unui sat din Anenii Noi, supărat foc pe localnicii care nu respectă măsurile de restricție

Locuitorii satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, par să nu țină cont de măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului de tip nou. Cel puțin asta reise dintr-un live publicat sâmbătă, 2 mai, de primarul localității, pe pagina sa de Facebook.

Primarul satului Puhăceni s-a indignat după ce a realizat că zeci de săteni au ignorat interdicțiile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale și s-au adunat la piața din localitate. Vădit revoltat, Veaceslav Plămădeală a solicitat intervenția poliției.

„Uitați-vă cum înțeleg altfel oamenii atunci când vin reprezentanții forțelor de ordine. Dar așa cum primarul e o tearfă, o cârpă de șters picioarele, toată lumea îl neglijează. Îl alegem ca pe un prost ca să ne slujească”, a spus Veaceslav Plămădeală în înregistrarea video.

Primarul satului Puhăceni a atras atenția localnicilor că pun în pericol viața celor din jur.

„Pe toți vă respect și vă iubesc, dar solicit de la dumneavoastră aceeași atitudine, nu mai mult. Respect și sprijin pentru a conviețui frumos la noi în sat. Viața nu e așa ca să vă bateți joc de munca omului și de sănătatea celorlalți”, a mai spus primarul.

Geplaatst door Veaceslav Plamadeala op Vrijdag 1 mei 2020

Potrivit celui mai recent bilanț publicat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în Republica Moldova, din 7 martie până pe 2 mai au fost testați pozitiv cu COVID 3980 de oameni. În raionul Anenii Noi au fost confirmate 30 de cazuri de îmbolnăviri.

În total, au fost înregistrate 124 de decese, inclusiv 6 din rândul angajaților din sistemul sănătății.

Amintim că, potrivit Comisiei pentru Situații Excepționale, din 27 martie este interzisă aflarea în public în grupuri mai mari de trei persoane.

Potrivit legii, nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică se pedepsește cu amendă de la 22 500 lei la 25 000 de lei aplicată persoanei fizice, și de la 50 000 lei la 75 000 lei aplicată persoanei juridice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: