VIDEO Incendiu de proporții în Sankt Petersburg. Fumul dens și flăcările, vizibile din avion
Full Article 2 minutes read

VIDEO Incendiu de proporții în Sankt Petersburg. Fumul dens și flăcările, vizibile din avion

Un incendiu de proporții a cuprins depozitul Wildberry, un lanț de comerț electronic, din Sankt Petersburg. Focul a afectat, potrivit ultimelor informații, o suprafață de 50 de mii de metri pătrați. Presa rusă scrie că în momentul izbucnirii incendiului, în depozit se aflau aproape 1000 de angajați. Toți ar fi fost evacuați.

La stingerea incendiului sunt implicate 270 de salvatori și pompieri, cu 57 de autospeciale. Deocamdată nu au fost raportate victime.

„Clienții vor fi rambursați pentru comenzile pierdute. Vânzătorii vor primi despăgubiri pentru marfa deteriorată sau pierdută”, a afirmat compania, potrivit Meduza.

O sursă RBC, apropiată Ministerului Situațiilor de Urgență din Rusia, a spus că incendierea este considerată una dintre versiunile preliminare ale incendiului. Publicația amintește că în seara zilei de 10 ianuarie a avut loc o încăierare în masă în apropierea clădirii depozitului. Drept urmare, un cetățean azer de 33 de ani, Wildberry, a fost internat în spital cu răni de înjunghiere. Un șomer în vârstă de 35 de ani din Tadjikistan a fost și el rănit. După aceasta, la depozit au fost efectuate raiduri de securitate timp de două zile.

Între timp, publicația „Baza” scrie că cu o săptămână înainte de incendiu, au fost declanșat alarme de incendiu în blocuri separate ale depozitului, dar de fiecare dată s-ar fi dovedit a fi false.

Wildberry este cel mai mare magazin online din Rusia în ceea ce privește cifra de afaceri în 2016–2020. Potrivit Forbes, în ceea ce privește valoarea de schimb din 2 februarie 2022, Wildberry s-a clasat pe locul 2 printre cele mai valoroase 30 de companii de pe Runet. Valoarea companiei a fost estimată la 7,635 miliarde de dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: