VIDEO Invazie de insecte, la Aeroportul Chișinău. Ce spun reprezentanții aerogării
Full Article 2 minutes read

VIDEO Invazie de insecte, la Aeroportul Chișinău. Ce spun reprezentanții aerogării

Aeroportul Internațional Chișinău a venit cu unele precizări după ce în terminalul întreprinderii a fost sesizat un val de insecte. Reprezentanții aerogării au declarat că specia respectivă de insecte este sezonieră și inofensivă, astfel că nu reprezintă pericol pentru populație. Totodată, responsabilii de la Aeroport au dat asigurări că întreprinderea recurge sistematic la serviciile unei companii specializate în dezinsecție.

Pe 7 august, pe rețelele de socializare au apărut imagini video care arată mai multe insecte în terminalul de la Aeroport.

Ulterior, întreprinderea a venit cu o reacție. Pentru mai multă claritate, Aeroportul a apelat la Victor Ciocârlan, doctor habilitat în științe biologice și conferențiar universitar. Acesta a precizat că insectele depistate la Aeroportul Chișinău fac parte din specia ,,calosoma”. Expertul a precizat că insectele respective nu reprezintă pericol pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, fiind o specie inofensivă, sezonieră, care are tendința de a migra spre lumină și căldură, și care apare odată cu perioada de cultivare a grânelor.

Fenomenul se observă mai mult seara spre dimineață, acestea migrând din exterior spre interiorul terminalului. Dat fiind faptul că în apropierea nemijlocită a aeroportului sunt lanuri cu culturi de grâu, este un lucru firesc acest fenomen”, au comunicat reprezentanții aerogării.

Potrivit acestora, Aeroportul este deservit sistematic, pe acest segment, de o companie de dezinsecție care recurge la un set de măsuri destinate distrugerii insectelor.

În acest scop sunt utilizate echipamente și produse specializate, respectând toate regulile de siguranță și de mediu, pentru a minimiza riscul de expunere la substanțele chimice utilizate. Această metodă presupune explorarea completă a spațiilor și a teritoriilor externe, tratarea zonelor cu mijloace speciale, precum și un set de măsuri preventive”, au precizat responsabilii de la Aeroport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: