VIDEO Josep Borrell, mesaj după recomandarea inițierii negocierilor de aderare la UE cu Moldova: „Vreau să felicit toți cetățenii și Guvernul”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Josep Borrell, mesaj după recomandarea inițierii negocierilor de aderare la UE cu Moldova: „Vreau să felicit toți cetățenii și Guvernul”

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, a publicat un video, după ce Comisia Europeană a recomandat inițierea negocierilor de aderare cu Republica Moldova. Borrell a felicitat cetățenii și Guvernul pentru progresele înregistrate în drumul spre UE și a declarat că Republica Moldova aparține Uniunii Europene.

Vreau să felicit toți cetățenii și Guvernul Republicii Moldova: ați depus eforturi remarcabile pentru a progresa pe calea spre UE. Astăzi, Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare cu Moldova. Acest lucru a fost posibil datorită muncii asidue a moldovenilor. Eforturile dvs au fost făcute în circumstanțe excepționale marcate de impactul sever al războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Drumul poate să nu fie scurt și cu provocări pe parcurs, dar sunt încrezător că le vom depăși împreună. Vom continua să sprijinim rezistența și securitatea Moldovei. Pentru că Moldova aparține Uniunii Europene, iar ușa UE este deschisă pentru Moldova”, a declarat oficialul european.

***

Precizăm că Comisia Europeană a recomandat, pe 8 noiembrie, Uniunii Europene să înceapă discuțiile privind aderarea Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Ursula von dar Leyen, președinta Comisiei Europene.

Decizia privind inițierea negocierilor va fi luată în luna decembrie de Consiliul European – din care fac parte șefii de stat și de guvern ai UE. Potrivit presei internaționale, dacă nu vor fi obiecții, cel mai probabil, negocierile vor începe în martie-aprilie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: