VIDEO Maia Sandu, apreciată cu un premiu special în Slovenia pentru calitățile de lider. Discursul șefei statului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu, apreciată cu un premiu special în Slovenia pentru calitățile de lider. Discursul șefei statului

Președinta Republicii Moldova a fost premiată, în vizita sa în Slovenia, cu Premiul „Bled Strategic Forum Distinguished Partner”. Distincția, oferită de președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, este o recunoaștere a curajului și calităților de lider demonstrate de Maia Sandu în parcursul european al Republicii Moldova, potrivit unui comunicat emis de Președinție.

„Accept premiul Bled Strategic Forum drept o recompensă pentru eforturile colective întreprinse de către mulți dintre colegii mei și persoane care s-au dedicat pentru progresul democratic al Moldovei. Este un premiu pentru cetățenii Moldovei care au depus eforturi pentru a se asigura că țara noastră rămâne parte a lumii libere. (…)Sunt onorată să accept acest trofeu drept recunoaștere a tuturor eforturilor întreprinse de guvern și de oamenii noștri”, a declarat președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat, în discursul său, provocările cu care se confruntă Republica Moldova, de rând cu continentul european: de la provocările climatice până la invazia nejustificată a Rusiei în Ucraina și „războiul” hibrid în Moldova.

„Moldova este solidară cu UE. Acest lucru ne amintește că suntem cu toții vulnerabili și trebuie să întreprindem acțiuni comune. (…) În Moldova trebuie să facem față tentativelor de destabilizare a țării noastre prin tactici hibride în spatele căreia sunt Rusia. În pofida acestor provocări, în ultimii ani am obținut un progres semnificativ în ceea ce privește întărirea democrației și construirea rezilienței politice și economice. Ne-am îndepărtat de dependența de importul energiei din Rusia și am dublat eforturile pentru a combate corupția și influența malignă a oligarhilor. Ne pregătim pentru ceea ce sperăm că se va întâmpla în curând: inițierea negocierilor pentru aderarea la UE”, a mai declarat președinta Maia Sandu.

Amintim că președinta Republicii Moldova a întreprins o vizită de lucru în Slovenia, pe 29 august. Maia Sandu a participat la Forumul Strategic de la Bled, în cadrul căruia a avut mai multe întrevederi cu omologi, miniștri și reprezentanți ai organizațiilor internaționale. În dialogul cu partenerii externi, președinta Maia Sandu a declarat că Moldova avansează în realizarea mai multor reforme ambițioase, care să accelereze procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: