VIDEO O ploaie cu grindină a făcut prăpăd la Chișinău, Hîncești și Vadul lui Vodă: „E mai rău ca ieri”
Full Article 2 minutes read

VIDEO O ploaie cu grindină a făcut prăpăd la Chișinău, Hîncești și Vadul lui Vodă: „E mai rău ca ieri”

Codul galben de instabilitate atmosferică, emis de meteorologi, a intrat în vigoare. În municipiul Chișinău, dar și în unele localități ale raioanelor Hîncești și Vadul lui Vodă a plouat cu grindină.

Unii locuitori din regiune au publicat imagini pe internet cu gheața căzută la pământ și au menționat că „e mai rău ca ieri”.

Datele Serviciul Hidrometeorologic de Stat arată că vremea va fi instabilă până mâine la primele ore. Astfel se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m² ) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

VIDEO O ploaie cu grindină a făcut prăpăd la Chișinău, Hîncești și Vadul lui Vodă: "E mai rău ca ieri"

raionul Ștefan Vodă
Foto: Facebook.com

VIDEO O ploaie cu grindină a făcut prăpăd la Chișinău, Hîncești și Vadul lui Vodă: "E mai rău ca ieri"

De menționat că rafalele puternice de vânt și ploi torențiale au smuls, în noaptea zilei de 25 iulie, foi de ardezie de pe acoperișurile mai multor case și clădiri. Mai mulți copaci s-au prăbușit peste mașini, iar unele drumuri au fost blocate din această cauză. Aproape 500 de localități din raioanele Criuleni, Orhei, Telenești, Călărași, Ialoveni, Hâncești, Cimișlia și Leova rămân fără curent electric sau sunt conectate parțial. Detalii AICI.

Furtuna a luat prin surprindere cetățenii Republicii Moldova, întrucât mesajul sinopticienilor nu a ajuns la ei. În timp ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a declarat că a transmis cu o oră înainte o avertizare meteorologică în acest sens, pe platformele de difuzare a informațiilor pe care le deține instituția ultimul mesaj a fost public în jurul orei 16. Meteorologii au precizat că au acționat conform protocolului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: