Terenuri din Chișinău, vândute la preț de nimic. CNA a descins cu 35 de percheziții într-un dosar de corupție
Full Article 2 minutes read

Terenuri din Chișinău, vândute la preț de nimic. CNA a descins cu 35 de percheziții într-un dosar de corupție

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu 35 de percheziții astăzi, 29 aprilie, într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită. Un președinte al Întovărășirii Pomicole și un fost specialist al Primăriei Chișinău sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de transmitere ilegală în proprietate a mai multor terenuri amplasate în capitală. Loturile de pământ erau vândute pentru sume ce variau între 5 și 7 mii de euro.  

Potrivit dosarului, persoanele cointeresate să obțină în proprietate un teren din gestiunea Întovărășirii Pomicole, amplasate în intravilanul mun. Chişinău, ar fi apelat la persoanele din conducerea acesteia. Astfel, ar fi fost organizată transmiterea ilegală în proprietate a terenurilor contra mijloacelor bănești ce variau între 5000-7000 de euro. În vederea realizării schemei infracționale, bănuiții ar fi identificat terenuri neprivatizate și nefolosite, apoi, în baza unui proces-verbal fictiv, aceștia ar fi atribuit în folosință unor persoane interpuse. Ulterior, ar fi organizat privatizarea și înstrăinarea loturilor prin funcționari publici din cadrul Primăriei mun. Chişinău.

CNA anunță că a desfășurat astăzi, 29 aprilie, 35 de percheziții la 30 de persoane, vizate în organizarea schemei de preluare ilegală a terenurilor municipalității.

„În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații și înscrisuri de ciornă. Ambele persoane sunt cercetate, în prezent, în stare de libertate. Totodată, urmează a fi stabilite rolurile tuturor participanților la schemă”, anunță CNA.

Urmărirea penală este asigurată de Procuratura mun. Chişinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: