VIDEO „Oamenii deștepți nu critică pe cei puternici”. Andrei Năstase a avut, recent, o discuție „foarte și foarte bună” cu Maia Sandu
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Oamenii deștepți nu critică pe cei puternici”. Andrei Năstase a avut, recent, o discuție „foarte și foarte bună” cu Maia Sandu

Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase spune că știa din 2018 despre faptul că președinta de atunci a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu i-ar fi propus lui Octavian Țîcu să fie candidatul PAS la alegerile primarului mun. Chișinău. Năstase a mai spus că a avut, recent, o discuție foarte reușită cu șefa statului, în cadrul căreia au abordat subiecte precum justiția, economia și criza energetică.

În cadrul ediției din 13 decembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Andrei Năstase a menționat că a comunicat cu președinta țării Maia Sandu „foarte recent”.

„Am avut o comunicare la inițiativa mea despre situația din țară, sub toate aspectele. Despre ce se întâmplă în domeniul justiției”, a spus politicianul.

Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă i-a reproșat ceva președintei, Andrei Năstase a răspuns: „Oamenii deștepți nu critică pe cei puternici. Am avut o discuție foarte și foarte bună. Am abordat mai multe domenii, inclusiv jusiția, ce se întâmplă în economie, pe problema energetică. I-am exprimat îngrijorările, dar și viziunile mele și ale Platformei DA”.

Despre declarația lui Octavian Țîcu, precum că Maia Sandu i-ar fi propus, în 2018, să candideze la Primăria Chișinău, făcându-i concurență lui Andrei Năstase, fondatorul Platormei DA a răspuns: „Știu de atunci, din 2018. Ce spune dl Țîcu este doar dovada faptului că noi am avut abordări diferite cu colegii noștri de la PAS. Încă o dovadă că atunci când am mers cu candidatul Platformei DA și cu sigla noastră, am reușit să batem un regim cu tot ce avea el la dispoziție și avea de toate…”.

Andrei Năstase susține că formațiunea pe care o reprezintă include o echipă profesionistă, care a ratat șansa de a accede în parlament în urma scrutinului din iulie 2021, din cauza informațiilor false.

„Dați-mi 10 nume de parlamentari din majoritatea parlamentară de astăzi. Nu vreau să spun nimic, doar că, în Platforma DA veți găsi nu 10, veți găsi 20-30 de oameni competenți, dar care au rămas pe dinafară din cauza minciunilor, manipulării, intoxicării opiniei publice cu fake news. Așa cum am fost eu expus linșajului mediatic nu a mai fost nimeni”, a mai spus Năstase.

Amintim că istoricul Octavian Țîcu a anunțat recent că părăsește Partidul Unității Naționale (PUN). De asemenea, Țîcu susține că, în 2018, i s-ar fi propus să devină vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și să candideze la funcția de primar al mun. Chișinău. Potrivit acestuia, propunerea ar fi venit din partea președintei de atunci a formațiunii, Maia Sandu, în prezent șefă a statului. Președinta țării nu a comentat în niciun fel declarația. În schimb, membrul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandr Slusari, a declarat că știa despre aceste „negocieri pe la spate”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: