VIDEO „Opt spargeri în două săptămâni”. Un cartier din centrul capitalei, ținta „preferată” a hoților, iar poliția are mâinile legate
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Opt spargeri în două săptămâni”. Un cartier din centrul capitalei, ținta „preferată” a hoților, iar poliția are mâinile legate

Locuitorii din proximitatea Hotelului Național din Chișinău semnalează jafuri frecvente în mașinile parcate în curțile lor de bloc. Un bărbat care locuiește în cartierul respectiv a relatat pentru NM că, în ultimele două săptămâni, au avut loc opt spargeri. Contactată de NM, șefa Serviciului de presă a Poliției capitalei, Natalia Stati, a precizat că făptașii sunt minori, iar părinților acestora le-au fost întocmite procese verbale. Reprezentanta Poliției a subliniat că oamenii legii nu dispun de alte pârghii legislative pentru a rezolva situația, întrucât persoanele implicate sunt minore.

Un bărbat care locuiește pe strada Tecuci 3/1 a relatat pentru NM că locatarii blocului de apartamente de pe adresa respectivă se confruntă cu jafuri în parcările curții.

Au avut loc vreo 8 spargeri în două săptămâni în urma cărora s-au sustras bunuri din mașinile parcate în ograda blocului. Poliția spune că nu poate face nimic și că vom suporta consecințele în cazul în care încercăm să soluționăm noi problema”, a relatat acesta.

Bărbatul a expediat în adresa redacției NM și imagini video de pe cameraele de supraveghere, în care este surprins momentul producerii unuia dintre aceste jafuri.

În videoclip se observă cum doi tineri, fața cărora nu poate fi distinsă clar, intră în parcarea blocului. Aceștia verifică dacă toate automobilele sunt încuiate, iar într-unul dintre ele reușesc să pătrundă.

Reacția oamenilor legii

Contactată de NM, Natalia Stati, ofițer de presă al poliției capitalei, a precizat că forțele de ordine cunosc situația neplăcută în care se află locuitorii cartierului respectiv, toate cazurile sunt înregistrate și documentate însă nu dispun de mai multe pârghii legislative, întrucât suspecții sunt minori.

Părinților le-au fost întocmite procese-verbale. Minorii nu sunt din capitală, ci din raioane. Au fost făcute sesizări în adresa asistenților sociali, a Primăriei și organizațiilor responsabile”, a precizat Natalia Stati.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: