VIDEO Percheziții în nordul țării. Polițiștii au depistat arme și muniții deținute ilegal
Full Article 1 minutes read

VIDEO Percheziții în nordul țării. Polițiștii au depistat arme și muniții deținute ilegal

Polițiștii declară că în urma unei informații au efectuat percheziții la domiciliul unui bărbat de 41 de ani din localitatea Răuțel, raionul Fălești. Oamenii legii au depistat în gospodăria bărbatului arme și muniții deținute ilegal. 

În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate arme și muniții fără acte, printre care trei arme de vânătoare cu calibrul 12 mm, o armă și un pistol pneumatic de calibrul 4,5 mm și o armă confecționată artizanal cu calibrul 5,45 și 9 mm, dar și 225 de cartușe cu calibru diferit.

Totodată, într-o anexă a gospodăriei a fost depistat un strung metalic. Cu ajutorul acestuia, proprietarul le-a declarat polițiștilor, ar fi fost confecționate mai multe piese pentru arme.

Armele și munițiile ridicate au fost îndreptate pentru efectuarea constatării balistice în adresa Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

Conform legii penale, persoana vinovată de păstrarea ilegală a armelor și munițiilor riscă amendă de până la 47 500 de lei sau pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: