VIDEO Vindea droguri prin intermediul magazinelor online. „Curierul”, un tânăr de 27 de ani, reținut
Full Article 2 minutes read

VIDEO Vindea droguri prin intermediul magazinelor online. „Curierul”, un tânăr de 27 de ani, reținut

Oamenii legii au reținut un membru activ a unei grupări infracționale specializate în comercializarea drogurilor în cantități angro prin intermediul magazinelor online. Organele drept au intentat pe numele acestuia un dosar penal pentru punerea în circulație a drogurilor. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă de la 7 la 15 ani de închisoare. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției (IGP), într-un comunicat din 28 noiembrie. 

Potrivit IGP, polițiștii au documentat timp de 2 luni activitatea infracțională a unui bărbat de 27 ani, din raionul Ungheni.

Urmare a investigațiilor demarate, s-a stabilit faptul că figurantul a aderat la un grup infracțional specializat în transportarea și realizarea drogurilor prin intermediul magazinelor online, astfel fiindu-i atribuit rolul de depozitar curier.

Acesta a închiriat un apartament în municipiul Chișinău, unde erau  păstrate drogurilor primite și reambalarea acestora în cantități mai mici de 100 gr până la 1 kg, cu ulterioara plasare a acestora în ascunzișuri pe teritoriul țării.  De asemenea, pentru a nu face zilnic naveta Ungheni-Chișinău a închiriat încă un apartament, unde locuia. 

La  începutul lunii noiembrie, curent, suspectul  a fost reținut în municipiul Chișinău. În unul din apartamentele pe care le închiria, oamenii legii au depistat și ridicat cântare electronice la scara mică, vacumator pentru ambalarea drogurilor, pachețele ziplook pentru ambalarea drogurilor, telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, aproximativ 500 de gr droguri sintetice de tip Mefedron, 3 kg de marijuană și 3,6 kg droguri de tip Hașiș.

Pe numele acestuia a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală pentru punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare  de la 7 la 15 ani.

VIDEO Vindea droguri prin intermediul magazinelor online. „Curierul”, un tânăr de 27 de ani, reținut

Poliția RM


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: