VIDEO Un bărbat din Chișinău a rămas fără droguri în valoare de 2,5 mln de lei. Substanțele narcotice erau vândute pe Telegram
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un bărbat din Chișinău a rămas fără droguri în valoare de 2,5 mln de lei. Substanțele narcotice erau vândute pe Telegram

Oamenii legii au ridicat droguri în valoare de 2,5 milioane de lei de la domiciliul din Chișinău al unui bărbat de 29 de ani. Suspectul, care este specializat în comercializarea online a diferitor tipuri de droguri, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. 

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), ca urmare a măsurilor speciale de investigaţie și acţiunilor de urmărire penală efectuate timp de trei luni, oamenii legii au stabilit că drogurile erau procurate prin intermediul aplicației  „Telegram”, iar altele de către consumatorii finali şi diferiţi intermediari prin metoda tranzacţiilor prin reţelele de plăţi electronice.

Banii erau transmiși pe conturile sistemului de plăţi electronice, apoi transferaţi pe alte conturi curente înregistrate după diferite bănci care activează pe teritoriul Republicii Moldova. 

În rezultatul percheziției la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat și ridicat aproximativ 1 050 grame de Mefedron, 955 grame de MDMA, peste 194 grame de amfetamină, marijuana, 229 pastile Superman și 60 de grame de pastile cu efect psihedelic. 

Valoarea totală a drogurilor ridicate constituie 2 500 000 de lei.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și, ulterior, plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile.

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii altor persoane complici la săvârşirea infracţiunii.

Dacă va fi găsit  vinovat, suspectul riscă închisoare de la 7 la 15 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: