(VIDEO) Pericol pentru securitate. Doi bărbați ajunși în Moldova după declanșarea războiului urmează a fi expulzați
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Pericol pentru securitate. Doi bărbați ajunși în Moldova după declanșarea războiului urmează a fi expulzați

Doi bărbați de origine azeră, care au intrat în Republica Moldova din Ucraina, în urma declanșării conflictului armat, au fost reținuți pe 11 noiembrie. Polițiștii de investigație au stabilit că aceștia reprezintă un pericol social la adresa securității naționale, fiind analizate caracteristicile lor infracționale, precum și legăturile cu lumea interlopă.

Potrivit oamenilor legii, s-a stabilit că străinii în vârstă de 36 și respectiv 38 de ani, din Azerbaidjan sunt specializați în comiterea infracțiunilor de huliganism, circulația ilegală a drogurilor, șantaj, omor, eliminarea datoriilor, precum și colectarea mijloacelor financiare obținute prin afaceri tenebre în interesul grupărilor și organizațiilor criminale de origine azeră.

Străinii au fost plasați în custodia statului (centrul de plasament al BMA), în urma deciziei judecătorești, emisă la data de 10 noiembrie curent, pentru a fi perfectate actele pentru expulzare din țară.

Totodat, cei doi urmează a fi  declarați indezirabili pe un termen de 5 ani.

Din anul 2018 până în prezent, de către BMA au fost declarați indezirabili în Republica Moldova 567 de cetățeni străini.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: