(VIDEO) Pericol pentru securitate. Doi bărbați ajunși în Moldova după declanșarea războiului urmează a fi expulzați
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Pericol pentru securitate. Doi bărbați ajunși în Moldova după declanșarea războiului urmează a fi expulzați

Doi bărbați de origine azeră, care au intrat în Republica Moldova din Ucraina, în urma declanșării conflictului armat, au fost reținuți pe 11 noiembrie. Polițiștii de investigație au stabilit că aceștia reprezintă un pericol social la adresa securității naționale, fiind analizate caracteristicile lor infracționale, precum și legăturile cu lumea interlopă.

Potrivit oamenilor legii, s-a stabilit că străinii în vârstă de 36 și respectiv 38 de ani, din Azerbaidjan sunt specializați în comiterea infracțiunilor de huliganism, circulația ilegală a drogurilor, șantaj, omor, eliminarea datoriilor, precum și colectarea mijloacelor financiare obținute prin afaceri tenebre în interesul grupărilor și organizațiilor criminale de origine azeră.

Străinii au fost plasați în custodia statului (centrul de plasament al BMA), în urma deciziei judecătorești, emisă la data de 10 noiembrie curent, pentru a fi perfectate actele pentru expulzare din țară.

Totodat, cei doi urmează a fi  declarați indezirabili pe un termen de 5 ani.

Din anul 2018 până în prezent, de către BMA au fost declarați indezirabili în Republica Moldova 567 de cetățeni străini.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: