VIDEO „Putin ***lo”. Mesajul pentru dictatorul rus, intonat în cor pe stadionul Zimbru
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Putin ***lo”. Mesajul pentru dictatorul rus, intonat în cor pe stadionul Zimbru

Slogane împotriva dictatorul rus Vladimir Putin au răsunat în timpul meciului dintre Zimbru Chișinău și Fenerbahce Istanbul, care s-a desfășurat în seara de 1 august, la Chișinău. Suporterii echipei moldovenești au scandat în cor „Путин – ху*ло!”.

Precizăm că sloganul „Путин – ху*ло!” a fost creat în anul 2014, după ce Rusia, condusă de Vladimir Putin, a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea. Fraza a fost folosită pentru prima dată pe 30 martie 2014, de către fanii cluburilor ucrainene de fotbal „Металлист” și „Шахтер”.

La rândul lor, suporterii Zimbru Chișinău au scandat de-a lungul anilor sloganul respectiv. Una dintre cele mai răsunătoare astfel de întâmplări a avut loc pe 9 octombrie 2015, atunci când la Chișinău a avut loc meciul de fotbal dintre naționalele Moldovei și Rusiei în cadrul Preliminariilor Campionatului European 2016.

Moldova.org  scrie că pe parcursul meciului, internauții au plasat pe rețele de socializare, zeci de clipuri cu scandările din tribune, dar și imagini foto, în care puteau citi mesaje de genul „1992: nu uităm, nu iertăm”, „Besarabia – rumânskaia zemlea”, „De la Nistru până la Tisa” sau „Să stați strajă la hotare/ Să păziți acest pământ” însoțit de o imagine de dimensiuni mari cu chipul lui Ștefan cel Mare. Scandarea care a predominat în galeria ultrașilor moldoveni a fost celebra expresie  „Путин – ху*ло!”.

***

Amintim că, în aprilie 2023, Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a amendat cu 30.000 de lei echipa Zimbru Chișinău după ce suporterii clubului au adus două pancarte cu mesaje antirăzboi la meciul cu Sherrif Tiraspol.

„Ruskii mir” (în traducere: Lumea rusă) aduce lacrimi, sânge și orori pentru toți care sunt chiori”, a fost mesajul de pe bannerul suporterilor celor de la Zimbru Chișinău. „Moldova (1992) – Georgia (1992-2008) – Ucraina (2014-2022)”, se mai regăsea în mesaj.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: