Povestea unui grup de cehi, suporteri ai echipei Zimbru: „E ca și cu o fată – se întâmplă să te uiți la ea și să te îndrăgostești la prima vedere”
Full Article 3 minutes read

Povestea unui grup de cehi, suporteri ai echipei Zimbru: „E ca și cu o fată – se întâmplă să te uiți la ea și să te îndrăgostești la prima vedere”

Clubul de fotbal Zimbru din Chișinău și-a făcut fani în Cehia, aproximativ 20 la număr. Moldfootball.com a vorbit cu unii dintre ei. Aceștia au comunicat că au ajuns la Chișinău de Ziua Vinului, atunci au fost și spectatorii unui meci ai cărui gazdă era clubul de fotbal din capitala Moldovei. „Și în ziua aceea m-am îndrăgostit de Zimbru”, a spus unul dintre ei.

Fanii cehi au declarat că au ajuns în capitala Moldovei în perioada când era Ziua Vinului: „A fost minunat, nu am gustat niciodată atât de mult din această băutură delicioasă”.

Vațlav, unul dintre fanii clubului, a menționat că a ajuns atunci la un meci de fotbal, în care a jucat Zimbru, la propunerea prietenului său: „El colecționează suveniruri din fotbal din țările pe care le-a vizitat. (…) Am ajuns, dar magazinul fan-shop era închis. În schimb, am aflat că a doua zi, pe acel stadion, va avea loc un meci de fotbal. Prietenul s-a gândit că în timpul meciului, magazinul va lucra, de aceea ne-am dus din nou”.

Vațlav a menționat că magazinul a fost închis și a doua zi însă ei au decis să rămână pentru a urmări meciul: „Din câte am înțeles, a fost un meci pentru Cupă. Echipa gazdă, Zimbru, a jucat cu un club care acum nu mai există”.

„Noi am primit plăcere în timp ce priveam meciul de fotbal și în ziua ceea eu m-am îndrăgostit de Zimbru”, a adăugat el.

„Mi-a plăcut orașul Chișinău, stadionul Zimbru, atmosfera lui, spectatorii, suporterii. Totul a fost modest, dar foarte sincer. Pot spune că m-am îndrăgostit. E ca și cu o fată. Se întâmplă să te uiți la ea și să te îndrăgostești la prima vedere. Am urmărit acel meci până la final și am decis sigur pentru noi că deja ne vom întoarce la Chișinău fiind noi fani ai Zimbrului”, a mai spus tânărul.

Mori, un alt suporter – care colecționează suveniruri din fotbal și a insistat ca prietenul lui să meargă cu el la Zimbru, a spus că a venit din Cehia la meciurile Zimbru aproximativ de 6 ori: „De patru ori am fost pe teren propriu și două în deplasare – la Tiraspol și Hîncești.

Întrebat de câte ori echipa a câștigat în aceste meciuri, el a spus: „Niciodată. (…) Dar noi mereu am crezut doar în bine. Am sperat că vor veni vremuri bune foarte curând și clubul nostru favorit va câștiga medalii sau Cupa, și va juca în competiții europene. Și așa s-a întâmplat.

Potrivit lui Mori, Zimbru are aproximativ 20 de fani în Cehia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: