VIDEO Redusă și apoi anulată. Recean explică ce se va întâmpla cu taxa de 9 euro și criza de curse avia din Chișinău
Full Article 2 minutes read

VIDEO Redusă și apoi anulată. Recean explică ce se va întâmpla cu taxa de 9 euro și criza de curse avia din Chișinău

Premierul Dorin Recean informează că taxa de 9 euro per pasager de la Aeroportul Internațional Chișinău va fi redusă, iar ulterior ar putea fi scoasă. El nu a precizat când va fi revizuită taxa, dar promite ca până în luna iulie să fie soluționată problema crizei de curse avia spre Chișinău. Potrivit prim-ministrului, un proiect în acest sens urmează să fie aprobat în cadrul ședinței Guvernului de săptămâna viitoare.

„În primul rând noi trebuie să diminuăm această taxă de 9 euro, care întotdeauna era discutată. În prima etapă o înjumătățim și după aceasta o vom scoate. Noi suntem într-un proces de negociere cu mai multe companii aeriene, care trebuie să vină pe Aeroport, să aducă mai multe curse și să aducă companii healing, care să susțină efortul de creștere a companiilor necorupte, care operează de pe Aeroportul Chișinău”, a declarat Dorin Recean în cadrul ediției din 15 mai a emisiunii În Profunzime de la PRO TV.

Premierul zice că datorită crizei cauzate de Air Moldova, la Chișinău a crescut numărul curselor operate de alte curse.

„Cred că în luna iulie vom elimina toate aceste constrângeri și vom avea curse suficiente pentru a acoperi acest vacuum pe care l-a cauzat Air Moldova”, a adăugat el.

Totodată, Dorin Recean susține că oamenii au început să-și recupereze banii pentru biletele cumpărate de la Air Moldova și cerințele nerespectate.

Amintim că președinta Maia Sandu a solicitat instituțiilor statului ca neregulile depistate la Aeroportul Chișinău să fie documentate. La fel, șefa statului a cerut să fie revizuită taxa de 9 euro per pasager „în sensul reducerii maxime a acestei taxe”.

De menționat că Air Moldova în ultima perioadă și-a anulat mai multe curse. Iar pe 2 mai, Air Moldova a anunțat că își suspendă toate zborurile și oprește vânzarea biletelor. Decizia a fost luată după ce compania aeriană a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a Air Moldova, cu scopul salvării acesteia. Potrivit Air Moldova, reluarea activității va fi posibilă în termen de 3 zile de la pronunțarea deciziei de către instanță.

***

Pe 28 martie 2023, autoritățile au finalizat procedura de transferare a dreptului de proprietate de la concesionarul Avia Invest către stat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: