VIDEO Șapte bărbați originari din raionul Drochia au fost reținuți de oamenii legii. Ar fi introdus droguri într-un penitenciar
Full Article 2 minutes read

VIDEO Șapte bărbați originari din raionul Drochia au fost reținuți de oamenii legii. Ar fi introdus droguri într-un penitenciar

Șapte indivizi originari din raionul Drochia au fost reținuți de oamenii legii. Aceștia sunt bănuiți că au pus în aplicare o schemă de introducere a drogurilor pe teritoriul unui penitenciar, se arată într-un comunicat publicat pe 14 iulie.

x

Indivizii au vârstele cuprinse între 17 și 41 de ani. Oamenii legii au documentat activitatea infracțională a grupului de suspecți timp de două luni și au depistat că aceștia se ocupau cu dobândirea drogurilor, camuflarea, vânzarea și introducerea unei părți în penitenciar, activitate coordonată de un deținut din interiorul instituției de detenție.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de polițiști și procurori atât la domiciliile figuranților cât și în automobilele acestora, au fost depistate și ridicate droguri de tip ,,Marijuana” cu masa totală de 15 kg, telefoane mobile utilizate în scopul săvîrşirii infracţiunii, carduri bancare,  instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor.

‼️Droguri în valoare de 2 250 000 lei, scoase din circuit de Poliția Capitalei și Procuratura Un grup de persoane în componența a 7 indivizi originari din r-nul Drochia cu vârstele cuprinse între 17 și 41 de ani, care au pus în aplicare o schema de introducere a drogurilor pe teritoriul unui penitenciar, au fost identificați și reținuți, în rezultatul colaborării și muncii comune a ofițerilor de investigație și urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica și ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chişinău, oficiul Botanica și angajații penitenciarului Lipcani.➡️ http://politiacapitalei.md/2020/07/14/droguri-in-valoare-de-2-250-000-lei-scoase-din-circuit-de-politia-capitalei-si-procuratura/

Posted by Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău on Tuesday, July 14, 2020

Concomitent cu perchezitiile efectuate, angajatii penitenciarului au dispus efectuarea percheziției în celula deținutului, la care a fost depistat și ridicat un telefon mobil cu ajutorul căruia acesta asigura introducerea drogurilor în penitenciar.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 2 250 000 lei, acestea au fost ridicate, sigilate și expediate la CTJ al IGP pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Indivizii au fost arestați pentru un termen de 30 de zile. Ei riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

 

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: