FOTO Răniți, peste 30 de mașini avariate și apartamente cu geamuri sparte. Belgorod din Rusia ar fi fost din nou atacat 
Full Article 2 minutes read

FOTO Răniți, peste 30 de mașini avariate și apartamente cu geamuri sparte. Belgorod din Rusia ar fi fost din nou atacat 

Regiunea rusească Belgorod ar fi fost din nou atacată. Ministerul rus al Apărării a raportat despre doborârea a 10 rachete ucrainene deasupra regiunii, relatează Ria Novosti. Două persoane ar fi fost rănite, geamurile mai multor apartamente – sparte și peste 30 de mașini – avariate. 

Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul a avut loc pe 4 ianuarie după ora 23:00, iar forțele de apărare aeriană au doborât 10 rachete.

Guvernatorul regiunii Veaceslav Gladkov a spus că urmare a bombardamentelor două persoane au suferit răni. La fel, din cauza unei explozii, au fost sparte geamurile mai multor apartamente. Iar peste 30 de mașini au fost avariate.

Partea ucraineană nu a comentat deocamdată atacul.

Urmare a unui atac asupra orașului Belgorod, în după-amiaza zilei de 30 decembrie 2023, 24 de persoane au fost ucise și 109 au fost rănite. Autoritățile de la Moscova au declarat că atacul asupra Belgorodului a fost efectuat de Ucraina, cu participarea Marii Britanii.

Serviciile speciale ucrainene au confirmat pentru BBC că atacul asupra Belgorodului este un răspuns la atacurile Rusiei asupra orașelor din Ucraina, din noaptea de 29 decembrie. Potrivit sursei publicației, ținta a fost infrastructura militară iar vina pentru victimele civile rămâne pe seama „muncii incompetente a apărării aeriene ruse”. Ca răspuns la atacul asupra Belgorodului, trupele ruse au lansat un atac asupra Harkovului. 28 de persoane au fost rănite, inclusiv un jurnalist britanic.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat pe 1 ianuarie 224 că atacul ucrainean din 30 decembrie asupra orașului Belgorod a este „un act terorist”. Putin a spus că, drept răspuns, armata rusă își va intensifica bombadamentele asupra țării vecine.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: