VIDEO Valize și haine tăvălite pe jos după controlul cu scaner, la Aeroportul Chișinău. Reacția administrației
Full Article 3 minutes read

VIDEO Valize și haine tăvălite pe jos după controlul cu scaner, la Aeroportul Chișinău. Reacția administrației

Mai mulți pasageri se plâng de haos pe Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia se arată nemulțumiți de modalitatea de procesare a bagajelor. De cealaltă parte, reprezentanții Aeroportului declară că responsabili de situație sunt cei de la Poliția de Frontieră. „Administrația aeroportului este în drept doar să vină cu unele recomandări și solicitări”, comunică reprezentanții principalului aeroport internațional din Republica Moldova.

Unimedia scrie că la Aeroportul Chișinău s-a creat un haos: „Oamenii se plâng că valizele sunt târâte, cu tot cu haine”.

„La intrare rândurile devin tot mai lungi. Au decis să facă verificări, dar au pus doar un scaner, toți trebuie să treacă pe acolo, iar cozile, când mai multe curse coincid, sunt interminabile”, a spus un pasager pentru sursa citată. „Valizele și hainele sunt puse direct pe bandă, iar pentru ca oamenii sunt verificați mai greu, până ajung la valize acestea se adună una peste alta, cu tot cu haine, se tăvălesc aiurea pe podele”, a adăugat pasagerul.

Administrația Aeroportului precizează că rândurile care se crează la intrarea în terminalul Aeroportului, precum și procesarea bagajelor, au loc din cauza măsurilor de securitate suplimentare, implementate de către organele de poliție – „implicit Poliția de frontieră este responsabilă de organizarea acestor măsuri suplimentare”.

„Administrația aeroportului este în drept doar să vină cu unele recomandări și solicitări, dar nu poate interveni nemijlocit în procesele de securitate suplimentare impuse de poliția de frontieră. Astfel, administrația aeroportului nu este responsabilă sub nici o formă de situațiile create”, comunică reprezentanții Aeroportului.

Cei din urmă mai recomandă pasagerilor să se adreseze în acest sens cu o solicitare directă la Poliția de Frontieră.

***

Amintim că în urma alertelor cu bombă din Republica Moldova, autoritățile au luat mai multe măsuri cu privire la activitatea pe Aeroportul Internațional Chișinău. Astfel, de la 1 august, accesul în Aeroport este strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier.

Totodată, autoritățile menționau că au fost stabilite coridoare speciale și separate pentru intrare și ieșire din Aeroport.

Reprezentanții Poliției de Frontieră mai precizau că se va permite intrarea în Aeroport în baza prezentării tiketului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare.

După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

„Este de menționat că primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor”, anunțau pe 31 iulie reprezentanții Poliției de Frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: