VIDEO Vin și șampanie turnat în garaj? Oamenii legii au depistat în nordul țării peste 1,2 tone de alcool contrafăcut
Full Article 2 minutes read

VIDEO Vin și șampanie turnat în garaj? Oamenii legii au depistat în nordul țării peste 1,2 tone de alcool contrafăcut

Patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore, iar alte cinci sunt cercetate în stare de libertate, după ce au pus la cale scheme frauduloase de evaziune fiscală și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Potrivit poliției, de la începutul anului 2020 și până în prezent, membrii unui grup infracțional din nordul țării, urmărind scopul eschivării de la plata impozitelor și obținerea banilor „cash” au creat o schemă infracțională de contrafacere și vânzare a produselor alcoolice.

În urma unor percheziții desfășurate de către polițiști au fost confiscate 22 153 de sticle goale cu volum 0,5-0,7 l cu etichete contrafăcute ce ar aparține unor companii renumite producătoare de băuturi alcoolice din țară, 765 litri de alcool de culoare galben-auriu și 125 de litri de alcool incolor, inclusiv 395 de litri de alcool etilic, dar și 1500 de timbre de accize contrafăcute. Totodată au fost confiscați peste 500 000 de lei.

Astfel, patru persoane bănuite de implicare în săvârșirea infracțiunilor au fost reținute pentru 72 de ore, iar alte cinci sunt cercetate în stare de libertate.

Învinuiții riscă pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani, iar pentru infracțiunea „spălarea banilor în proporții deosebit de mari” – de la 5 la 10 ani privațiune de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: