Percheziții cu mascați într-un dosar de spălare de bani: Un grup criminal ar fi introdus în țară zeci de mii de euro și dolari
Full Article 1 minutes read

Percheziții cu mascați într-un dosar de spălare de bani: Un grup criminal ar fi introdus în țară zeci de mii de euro și dolari

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au efectuat miercuri, 27 decembrie, nouă percheziții într-o cauză penală de spălare de bani, care ar fi fost săvârșită de către un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Potrivit CNA, cinci persoane domiciliate în regiunea de nord a țării, urmărind scopul introducerii în circuit a mijloacelor financiare cu o proveniență suspectă, utilizând sistemele interbancare de transferuri rapide (Western Union, ‎Zolotaya Korona, ‎Inteliexpress, Moneygram, Ria Money Transfer, etc.), ar fi asigurat introducerea mijloacelor financiare ilicite pe teritoriul Republicii Moldova în mai multe tranșe.

Astfel, în perioada august-decembrie 2023, au fost identificate și racolate peste 90 de persoane fizice care, contra unui comision bănesc, au oferit datele personale bancare pentru transferul și deghizarea originii mijloacelor bănești oferite de grupul criminal organizat, efectuând extrageri documentate de organul de urmărire penală în sumă de 197 861 de euro și 19 822 de dolari.

CNA anunță că în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe dispozitive electronice de stocarea informației, inclusiv mijloace financiare în diferită valută.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: