Moldovean, cercetat pentru spălare de bani, extrădat din Țările de Jos. A fost reținut la aeroport
Full Article 2 minutes read

Moldovean, cercetat pentru spălare de bani, extrădat din Țările de Jos. A fost reținut la aeroport

Un cetățean al Republicii Moldova, cercetat de Centrul Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de spălare de bani, a fost reținut aseară pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce a fost  extrădat din Țările de Jos.

Potrivit CNA, învinuitul, în coparticipare cu beneficiarul efectiv al unei societății nerezidente, precum și cu alte persoane neidentificate, cunoscând că entitatea străină nu va executa un pretins angajament asumat în baza unui contract fictiv, în scopul deghizării originii ilicite a mijloacelor bănești în sumă de 1 600 000 de lei, care provin dintr-un credit bancar în mărime de 4 400 000 de lei oferit unei societăți comerciale din Republica Moldova de ,,Banca de Economii”, a dispus și a asigurat convertirea mijloacelor bănești în dolari SUA și transferarea acestora în contul acestei societăți nerezidente din Cipru, printre beneficiarii cărora se regăsește și un cetățean al Federației Ruse.

Urmărirea penală a fost finalizată în iulie 2023. CNA a transmis  cauza în instanța de judecată, prin intermediul Procuraturii Anticorupție, în lipsa învinuitului.

CNA anunță că bărbatul a fost reținut pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos și extrădat autorităților din Republica Moldova. Acesta a fost plasat în izolatorul CNA, urmând ca instituția să informeze instanța de judecată în examinarea căreia se afla cauza penală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: