VIDEO Vlad Bilețchi a venit la Președinție cu cadouri „unioniste” pentru Maia Sandu
Full Article 2 minutes read

VIDEO Vlad Bilețchi a venit la Președinție cu cadouri „unioniste” pentru Maia Sandu

Asociația „UNIREA-ODIP”, în frunte cu Vlad Bilețchi, a venit la Președinție cu cadouri pentru președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care sărbătorește astăzi, 24 mai, jubileul de 50 de ani. Potrivit acestora, cadourile – o sticlă de vin cu denumirea simbolică „Maluri de Prut”, un drapel și o hartă a României Mari au fost refuzate de reprezentanții instituției.

Cadourile au fost aduse la Președinție, iar liderul unionist, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, și-a exprimat speranța că după ce se va întoarce din SUA, Maia Sandu va primi darurile.

„Cu cele mai sincere gânduri, o felicităm pe președintele Maia Sandu și i-am adus în dar o sticlă de vin „Maluri de Prut”, întrucât vinul reprezintă cartea de vizită a Republicii Moldova, iar „malurile de Prut” reprezintă dorința noastră de a reveni acasă – în România Mare. Sper că președintele va avea suficientă înțelepciune politică să înțeleagă că suntem același neam și trebuie să fim o ȚARĂ. Și întrucât „Cine uită istoria, riscă să o repete”, i-am adus în dar și o hartă a României Mari, care reprezintă anii de glorie ai acestui popor, pe care dorim să-l vedem din nou împreună”, a declarat Vlad Bilețchi.

Totodată, unioniștii i-au dedicat președintei și o poezie.

„De -atâta strainătate!

 Mai avem doar o salvare,

Într -o Românie Mare,

De la Bălți, la Timișoara,

Că, doar una este Țara!

Și doar una ni-i menirea:

Să înfăptuim Unirea!

Unul este tricolorul!

Una -i limba și poporul!

La mulți ani și nu uita,

România -i Țara ta!”, se arată într-un fragment al poeziei.

Reprezentanții Asociației susțin că darurile au fost refuzate de Președinție. NM a solicitat un comentariu din partea reprezentanților instituției. „Nu primim niciun cadou, de la nimeni”, a explicat Sorina Ștefârță, reprezentanta instituției.

Amintim că președinta țării Maia Sandu a împlinit astăzi 50 de ani. Aceasta a plecat în SUA, unde va ține un discurs de absolvire la Harvard Kennedy School.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: