VIDEO Zelenski a vorbit în română în timpul vizitei oficiale în România, alături de președintele Iohannis
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski a vorbit în română în timpul vizitei oficiale în România, alături de președintele Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit pe omologul său ucrainean Vladimir Zelenski cu onoruri militare și pe covor roșu, la Palatul Cotroceni. Liderul de la Kiev i-a salutat în limba română pe soldați: „Bună ziua”, a declarat el. „Să trăiți!”, au răspuns, în replică, soldații români.

Menționăm că președintele Ucrainei întreprinde pe 10 octombrie o vizită oficială în România. Aceasta este prima vizită în țara vecină a președintelui Zelenski, de când a început războiul în Ucraina. Când a ajuns la București, Zelenski a publicat și un mesaj pe platforma X, fosta Twitter, în care a anunțat că a ajuns în România pentru discuții cu președintele român, în vederea consolidării relațiilor bilaterale română-ucrainene.

„România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră și al cărui sprijin se întărește cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele națiuni”, precizează mesajul președintelui Zelenski.

De menționat că, potrivit agendei, după discuțiile de la Cotroceni, președintele Ucrainei va merge la Palatul Victoria, unde se va întâlni cu premierul român Marcel Ciolacu.

Nu este încă clar dacă președintele Ucrainei va susține și un discurs în Parlamentul României. Surse neoficiale afirmau că intervenția președintelui ucrainean a fost anulată, motivul ținând de „eventuale perturbări ale discursului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: