VIDEO Zelenski anunță că Ucraina rupe relațiile diplomatice cu Siria, după ce țara a recunoscut independența regiunilor Doneţk şi Lugansk
Full Article 1 minutes read

VIDEO Zelenski anunță că Ucraina rupe relațiile diplomatice cu Siria, după ce țara a recunoscut independența regiunilor Doneţk şi Lugansk

Ucraina nu va avea nici o relație cu Siria după recunoașterea ei a pseudo-republicilor controlate de ruși „DNR” și „LNR” din Donbas. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, într-o nouă intervenție video. 

„Totuși, Rusia a obținut din Siria un mesaj despre presupusa recunoaștere a structurilor de ocupație din Donbas ca presupuse state. Și în acest caz, Ucraina nu va mai avea nicio relație cu Siria. Iar presiunea sancțiunilor împotriva Siriei va fi, dimpotrivă, și mai mare”, a spus Zelenski.

Siria a recunoscut oficial independenţa şi suveranitatea celor două regiuni separatiste Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei, a anunţat pe 29 iunie agenţia de ştiri de stat SANA, citând o sursă din ministerul de externe, a relatat Reuters.

Amintim că pe 21 februarie, după un discurs de aproape o oră pe tema legăturii istorice dintre ucraineni și ruși, președintele rus Vladimir Putin a semnat decretul prin care sunt recunoscute în mod oficial, de către Rusia, „Republicile Populare Donețk și Lugansk”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: