„Vin dintr-o țară mică, dar cu inimă mare”: Luptătoarea Anastasia Nichita a cerut, din PMAN, condiții europene pentru sportivii moldoveni
Full Article 2 minutes read

„Vin dintr-o țară mică, dar cu inimă mare”: Luptătoarea Anastasia Nichita a cerut, din PMAN, condiții europene pentru sportivii moldoveni

Tinerii sunt o forță, care pot duce Moldova în Uniunea Europeană, susține tripla campioană la lupte libere, Anastasia Nichita. Sportiva, care ne-a reprezentat țara cu succes la nenumărate competiții sportive internaționale, îndeamnă tinerii Moldovei să își facă vocea auzită și să ceară integrarea țării noastre în marea familie europeană.

Anastasia recunoaște – să faci sport de performanță în Moldova nu este ușor. Potrivit ei, aderarea Republicii Moldova la Uniunea European ar putea schimba lucrurile atât pentru sportivii de performanță, care duc faima țării peste hotare, cât și pentru fiecare cetățean al țării. În discursul său din PMAN, tripla campioană mondială a făcut apel la tinerii din țară să se unească în jurul cauzei europene, ca fiind singura cale de modernizare și prosperare a Moldovei.

„Îndemn toți tinerii să-și facă vocea auzită – să ceară aderarea Republicii Moldova la UE și să le explice celor care încă au dubii că este vorba de viitorul nostru. Indiferent de vârstă, fiecare dintre noi poate contribui la un viitor mai bun, un viitor demn acasă, un viitor european și sigur. Sportul ne poate uni și acum pentru a aduce UE în Moldova. Sunt sigură că doar împreună putem să schimbăm lucrurile spre bine”, a declarat Anastasia Nichita în fața mulțimii adunate în PMAN.

De menționat că mii de oameni, din întreaga țară, s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale pentru a-și exprima acordul pentru vectorul pro-european al Republicii Moldova. Alături de primele persoane în stat, la eveniment a participat și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care a dat asigurări – Moldova nu este singură în demersurile sale. UE susține cursul pro-european al țării. Evenimente similare au fost organizate, inclusiv, în alte 33 de capitale și orașe europene.

NM transmite live Adunarea „Moldova Europeană”. Evenimentul are două părți: adresări către cetățeni și un program artistic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: