Violonista Alexandra Conunova va evolua, de Ziua Independenței, la o vioară creată de un maestru moldovean
Full Article 2 minutes read

Violonista Alexandra Conunova va evolua, de Ziua Independenței, la o vioară creată de un maestru moldovean

Violonista Alexandra Conunova, a cărei vioară a fost confiscată toamna trecută la Aeroportul din Chişinău, revine pe scena din Moldova cu un instrument nou. De Ziua Independenţei, potrivit canal2.md, la concertul din Piața Marii Adunări Naționale, artista va cânta la vioara creată special pentru ea de maestrul moldovean Mihail Bârlădean.

Celebra violonistă moldoveancă Alexandra Conunova are programate concerte până în anul 2024. Ea a venit în Moldova pentru câteva săptămâni, să-şi vadă rudele și prietenii, și să participe la evenimentul solemn din 27 august.

„Voi cânta cu orchestra noastră simfonică, cu dirijorul principal Mihail Agafiţa. Vom cânta balada lui Ciprian Porumbescu, cred că această sărbătoare este mai importantă ca niciodată, având în vedere împrejurările în care trăim. Pentru a ne aminti că cele mai importante sunt pacea și unitatea noastră ca naţiune, prietenia și omenia”, a spus Conunova.

Pe 27 august va fi prima ieşire a Alexandrei Conunova pe scena moldovenească după scandalul din octombrie anul trecut, când la controlul vamal din Aeroport i-a fost confiscată vioara Guadagnini, în valoare de 2 milioane de euro, care face parte din patrimoniul național.

Ulterior s-a dovedit că nu a fost cazul să fie confiscat instrumentul şi i-a fost întors Alexandrei Conunova, după o lună de proceduri și citaţii către autorităţi.

„Vioara este în Elveția, călătorește cu mine în Europa. Am decis să evit neînțelegerile, până când se va stabili un sistem de introducere a instrumentelor în ţară, aşa cum s-a întâmplat cu vioara mea, ca să mă simt în siguranță atunci când vin cu ea aici”, a menționat violonista.

Sâmbătă, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, Alexandra Conunova va cânta la vioara creată special pentru ea de maestrul moldovean Mihail Bârlădean.

„Vioara nouă era gata în anul trecut, exact în perioada când mi-a fost confiscat instrumentul. Am cântat două note și am fost uimită de sunetul emis de această vioară, de puterea și căldura timbrului. Cu siguranţă, este un instrument extrem demn de evoluare și de demonstrare în faţa lumii”, a menționat Conunova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: