Xenia Deli, printre beneficiarii de pașapoarte care “au ocolit” legea. Precizările ASP
Full Article 2 minutes read

Xenia Deli, printre beneficiarii de pașapoarte care “au ocolit” legea. Precizările ASP

Modelul internațional, originar din Republica Moldova, Xenia Deli, alături de Ilan Șor, este beneficiara unui pașaport moldovenesc făcut la distanță. Informația a fost comunicată de șeful Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Reprezentantul Agenției mai spune că în urma unei analize s-a constatat despre aproximativ 30 de persoane care au obținut actul ilegal. 

„Ilan Șor este unul din alții încă vreo 30 de astfel de persoane. Noi am făcut o analiză minuțioasă internă pe acest aspect”, a spus Eșanu.

La fel, potrivit lui au fost cazuri când aplicarea acestui instrument a fost oportună. „Au fost oameni în stare gravă și ei trebuiau purtați”, a declarat șeful ASP.

Astfel, a fost aplicat un filtru și au rămas circa 30 de persoane care au beneficiat de pașaport ilegal.

„Pot să dau câteva nume: Xenia Deli, personajul apropiat de Plahotniuc – Munteanu, Salinski Cezara. Conducerea de atunci nu avea cum să se opună practic. Noi am identificat exact persoanele, noi știm unde au fost eliberate actele”, a spus Eșanu.

Potrivit lui, pe această cauză a fost pornit un dosar penal. La fel, mai multe persoane din cadrul ASP au fost interogate. „Pe acest caz eu văd o mișcare foarte bună”, a precizat Eșanu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: