Zece spitale din țară vor primi echipamente medicale în valoare de 11,5 milioane de lei
Full Article 2 minutes read

Zece spitale din țară vor primi echipamente medicale în valoare de 11,5 milioane de lei

Nouă spitale raionale și o instituție republicană au primit 40 de truse medicale de urgență, 30 de aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, 20 de mese de operație și zece de lămpi chirurgicale. Valoarea totală a donației este de 11,5 milioane de lei.

Astfel, instituțiile au primit mese de operație, aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, lămpi chirurgicale și truse medicale de urgență.

La fel, au fost livrate kituri, care conțin instrumente chirurgicale, dispozitive pentru imobilizarea fracturilor, etc. la alte opt spitale republicane, municipale și raionale.

Echipamentele au fost procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al Uniunii Europene, în cadrul proiectului „EU4Moldova: pentru un sistem de sănătate durabil”, al Guvernului Germaniei și Canadei.

Evenimentul de donație a avut loc la Spitalul Raional Soroca, una dintre instituțiile beneficiare. Au recepționat dispozitive inclusiv spitalele raionale din Ungheni, Orhei, Hâncești, Edineț, Comrat, Căușeni, Cahul, Anenii Noi și instituția republicană – Spitalul Clinic Bălți.

De asemenea, kituri au primit instituțiile republicane: Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie, Institutul Mamei și Copilului, Institutul de Medicină Urgentă; municipale: Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, SCM pentru copii „Valentin Ignatenco” și spitalele raionale din Ștefan Vodă, Florești și Criuleni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: