Zelenski refuză să participe la summitul G20, dacă la eveniment va veni Putin
Full Article 2 minutes read

Zelenski refuză să participe la summitul G20, dacă la eveniment va veni Putin

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat pe 3 noiembrie că refuză să participe la summitul G20, care urmează să se desfășoare la Bali, dacă la eveniment va veni și liderul rus Vladimir Putin, informează РБК-Украина

„Nu urmăresc participarea altora la summitul G20. Poziția mea și cea a Ucrainei constă în faptul că, dacă liderul Federației Ruse va participa, atunci Ucraina nu va participa. Vom vedea pe viitor cum va fi”, a precizat Zelenski.

Liderul de la Kiev a adăugat că Ucraina se pregătește de viitorul summit G20 și că subiectul a fost discutat inclusiv în timpul unui apel telefonic cu președintele Indoneziei.

Summitului G20 se va desfășura în acest an la Bali, pe 15 și 16 noiembrie. Kremlinul a anunțat că deocamdată nu s-a decis cine va conduce delegația Federației Ruse.

De la începutul războiului, Zelenski nu părăsește Ucraina și participă la evenimentele internaționale doar prin intervenții online.

Organizatorii summitului de la Bali au comunicat anterior că speră să contribuie la inițierea negocierilor privind încheierea războiului. Zelenski a declarat în repetate rânduri că, după tentativa Rusiei de a anexa cele patru teritorii ucrainene, nu intenționează să mai negocieze cu actuala conducere de la Kremlin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: